O plimbare cu bicicleta i-a schimbat total viața soției unui cunoscut fost baschetbalist sibian. Elena a aflat chiar de ziua ei că din cauza unei înțepături de căpușă s-a ales cu boala celor 1000 de fețe.

Femeia s-a internat la boli infecțioase după ce a observat că pe picior i-a apărut o pată roșie ce semăna cu o mușcătură de căpușe și asta după ce în urmă cu două săptămâni a făcut o excursie într-o comună din Mărginimea Sibiului. Medicii i-au confirmat că suferă de de boala Lyme.

”Acum două săptămâni am făcut o excursie la Rășinari și în urma excrusiei am constatat două pișcături pe picior. Ele au declanșat probabil boala Lyme pentru că în decurs de două zile cele două pișcături s-au extins pe picior sub formă de pată. Am fost ca orice om grijuliu la medicul de familie. (…) În decursul tratamentului pata s-a extins și s-a înroșit. Acum 3 zile pata a căpătat o culoare vineție și m-am îngrijorat. Am fost la un dermatolog care mi-a confirmat boala Lyme. Am făcut testele de sânge și diagnosticul a fost răvășitor pentru mine. Nicio clipă nu am crezut că pot să iau și eu această boală. Mă simt bine. Nu am absolut nimic. Singurul lucru este acea pată pe picior care îmi să de furcă” a povestit Elena Spânu.

Speriată de boală

Femeia nu își explică cum a fost mușcată de căpușe pentru că nu a găsit nimic pe haine și a fost grijulie, mai ales că a fost speriată de acest val de oameni mușcați de căpușe și care s-au ales cu boala Lyme. Profesoara de sport spune că se teme pentru viața ei. „Mi-e teamă. Mi-e frică pentru că boala a fost mediatizată într-un sens negativ din punctul meu de vedere. Impactul asupra mea ieri când de sfânta Elena eu m-am internat în spital și când constați că sunt oameni pentru care în cazul lor la deces se spune că au murit din cauza acestei boli, a fost unul mare” a mai spus soția fostului baschetbalist emblematic al lui CSU Sibiu, Bogdan Spânu.

Dezbatare și la Prefectură

Pentru că sute de sibieni au fost mușcați de căpușe în ultimele două luni, autoritățile locale au înființat acum prima comisie anti – căpușe din România, pentru a găsi soluții de stopare a acestor cazuri care din nefericite pentru o parte din oameni au dus la apariția bolii cu 1000 de fețe. Urmează ca acum să fie adus un expert care să facă studii speciale în județ.

”Noi am solicitat celor prezenți să ne sprijine pentru ca un expert care și-a oferit sprijinul să fie adus în județ pentru a face pe deoparte determinări concrete și să pună în evidența căpușelor în anumite zone din oraș pentru a putea și noi să punem acele plăcuțe avertizoare cum sunt în țările vestice. Să vedem ce specii de căpușe sunt și să vedem exact care este procentul de căpușe infectate cu Borelia”, a spus și Georgeta Marga – medic DSP Sibiu. Peste 400 de oameni au ajuns anul acesta cu mușcături de căpușe la spital. Majoritatea au plecat acasă, dar au fost și 30 de oameni care au constatat apoi că s-au ales cu boala Lyme.

YouTube video

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu