A vrut să facă un ban cinstit şi a ajuns direct la spital. Este vorba de un tânăr de 19 ani din Sibiu care a mers să împartă afişe electorale prin comuna Răşinari şi a fost luat la bătaie de către câţiva săteni.

Tânărul a mers duminică seară să ducă afişe pe la sătenii din Răşinari cu unul din candidaţii la primărie. Ajuns în dreptul unei crâşme acesta şi prietenul cu care era s-au trezit că mai mulţi tineri sar la ei să îi ia la bătaie. Unul l-a lovit însă cu un par direct în cap şi de aici a început coşmarul.

„În data de 20 mai la ora 18.00 m-am dus pe strada Fântânele să împart nişte afişe electorale. Unele persoane din aceiaşi localitate m-au agresat cu bâte şi obiecte metalice. Nu ştiu din de motiv pentru că nu am avut treabă cu ei. Dacă mă vedeam în sat cu ei ne salutam. Nu ştiu din ce cauză au dat în mine. Nu mi-au zis. Pur şi simplu au ieşit în faţa mea şi au dat cu un par în spate şi la mâini. O singură persoană m-a lovit. Chiţiou Ioan”, a spus Sporiş Crăciun Dacian, tânărul ce a fost bătut în Răşinari. Băiatul a mărturisit că dacă nu o lua la fugă acum putea să fie în stare şi mai gravă şi spune că va merge până în pânzele albe ca să îl vadă pedepsit pe cel ce l-a bătut aşa de tare. „Am fost la Urgenţă. La cap am umflătura. La mâini pentru că mi-am pus mâna să mă apăr şi m-a lovit la cot. Pe spinare iar am fost lovit şi genunchiul la fel. M-am speriat da nu aşa tare. Dacă nu fugeam putea să fie mai rău. Vreau să îl dau în judecată pe agresor”, a mai spus acesta. „Am văzut tot. Au distrus toate afişele şi l-au bătut cu bâta. Eu am reuşit să fug şi apoi şi prietenul meu. Erau destul de mulţi. Erau toată gaşca de pe strada lor!”, a spus un prieten al victimei.

Şi-a scos certificat medico – legal

Tânărul a ajuns apoi la spital şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Medicii i-au eliberat şi un certicificat medico – legal în care se arată că tânărul are nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale de specialitate. ”Duminică seară la unitatea de primiri urgență a ajuns un bărbat de 19 ani. Acesta a primit îngrijiri medicale în urma unei agresiuni. Diagnosticul pus de medici a fost traumatism craniofacial, traumatism toracic simplu și traumatism al membrului superior stânga. El a plecat cu recomandări după consult. Starea lui nu a necesitat internare”, a declarat Decebal Todăriță – purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu.

Agresor amendat

Poliţia l-a indentificat pe agresor şi i-a dat acestuia şi o amendă de câteva sute de lei. Bărbatul care l-a lovit pe tânărul ce împărţea afişe va răspunde şi penal pentru fapta sa. ”Autorul acestei fapte a fost identificat de către poliţiştii secţiei numărul 1, poliţie rurală Sibiu. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 de lei pentru distrugierea afişelor, iar victima în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale, se va stabili şi încadrarea juridică vizavi de agresiune. Agresorul este un tânăr din localitatea Răşinari”, a declarat Luciana Balteș – purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

YouTube video

Băiatul agresat spune că va trebui să treacă ceva timp ca să îşi revină, dar că nu s-a speriat foarte tare şi că se va întoarce la împărţitul de afişe după ce se va vindeca.

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu