Piața Huet din centrul Istoric al Sibiului s-a transformat în acest weekend într-un spațiu public atractiv cu muzică, concerte, teatru, dans si ateliere menite să revitalizeze practica unor meșteșuguri străvechi. Turiștii au chiar și posibilitatea să participe la evenimente îmbrăcați în haine de epocă puse gratuit la dispoziție de organizatori.

Ambianța târgurilor medievale și a petrecerilor baroce specifice în urmă cu mai bine de 300 de ani este redată de atelierele de de prelucrare fier la forjă, de tâmplărie şi sculptură în lemn, și chiar și de frizuri şi peruci care specifice perioadei baroce. Cele cinci zone mixte ale Pieței din centrul Sibiului au atras ca un magnet turiști și curioși deopotrivă.

”Este un eveniment deosebit, plăcut, frumos și de mare atracție. E ceva deosebit. Aduce a atmosferă medievală și barocă. Am vorbit și cu colegii cu care am fost aici și exact de asta ne-a adus aminte. E ceva deosebit și adevărat. O să ne luăm și souveniruri ca amintire. Mai avem timp”, a spus Dan Brașoveanu – turist.[nggallery id=879]

Poftiți la Marele Bal Baroc

Seara primei zile de festival se încheie cu Marele Bal Baroc ce se va desfășura în cinstea baronului Samuel von Brukenthal, în aula colegiului care îi poartă numele. Aici participanții sunt invitați să poarte costume de epocă sau elemente vestimentare  cu trimitere la baroc.

”Am adus o trăsură ca să animăm piața cu o atmosferă barocă. Turiștii găsesc în primul rând o piață frumoasă sibiană și în al II-lea rând niște specialități din zona noastră de Ardeal. Brânză miere și așa mai departe. De asemenea lumea poate să închirieze costume baroce. Avem 100 de costume și 200 de măști și pe baza acestora pot să intre la bal”, a spus și Michael Engel – organizator. Dansurile baroce prezentate publicului în Piața Huet a Sibiului și muzica specific barocă au creat o ambianță apropiată de cea a marilor petreceri vieneze. Spectatorii au fost extrem de încântați de ceea ce au avut parte. Copiii au venit și ei îmbrăcați în haine baroce.

De la festivalul din Piața Huet nu lipsesc nici produsele gastronomice specifice perioadei baroce, aceste putând fi servite bineînțeles tot în cea mai veche piață publică a Sibiului. Evenimentele continuă și duminică, atunci când spre seară sunt programate și câteva concerte rock.

Ultima oră

Comentariul meu