Cel de-al şaselea proiect cuprins în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Sibiu, a fost contractat azi, 16.05.2012, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Contractul de finanţare nerambursabilă semnat de către reprezentanta Primăriei municipiului Sibiu şi al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, asigură fondurile necesare reabilitării şi modernizării străzii 9 Mai din municipiul Sibiu.

Proiectul „Modernizare strada 9 Mai” cu o valoare totală de 7,28 milioane lei este finanţat din fondurile Regio, gestionate la nivelul Regiunii Centru de către ADR Centru.

Proiectul ce se va derula pe o perioadă de 23 luni, are o valoare totală de 7,28 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 5,45 milioane lei. Fondurile sunt solicitate pentru îmbunătățirea infrastructurii urbane și a serviciilor urbane în Orașul de jos din municipiul Sibiu. Pe parcursul perioadei de implementare a proiectului se vor realiza lucrări de asfaltare pe o suprafaţă de 1900 mp, de reabilitare şi extindere a parcărilor şi a racordurilor pe o suprafaţă de 3700 mp. Vor fi reabilitaţi, extinşi şi modernizaţi 260 m de spaţiu verde, peste 2500 mp de trotuare, 17 stâlpi pentru iluminat public şi reţeaua de apă şi canalizare. Intersecţia dintre strada 9 Mai şi strada Dragonilor, pe o suprafaţă de peste 600 mp, va fi amenajată şi integrată în ansamblul arhitectural al zonei.

“Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Sibiu include opt proiecte individuale ce au ca obiectiv susţinerea dezvoltării economice şi social a oraşului. Prin aceste şase proiecte contractate până în prezent, din planul integrat al municipiului Sibiu, s-au alocat ca finanţare nerambursabilă circa 17 milioane de lei. Aceste proiecte se alătură celorlalte proiecte derulate la nivelului oraşului şi al judeţului, finanţate cu fonduri Regio, ce prevăd reabilitarea ambulatoriilor a 2 spitale din Sibiu, 3 drumuri judeţene, 2 unităţi de învăţământ, dar şi alte proiecte de restaurare a unor cetăţi şi obietive turistice, sau de finanţare  a structurilor de afaceri. Prin aceste fonduri investite se susţine dezvoltarea municipiului, a judeţului şi în acelaşi timp şi a Regiunii Centru”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Proiectele cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană sunt finanţate din bugetul Programului Operaţional Regional, Axa Prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere. Municipiile Sibiu şi Târgu Mures au fost nominalizate de către Guvernul României ca polii de dezvoltare urbană din Regiunea Centru şi au la dispoziţie un buget de fonduri nerambursabile de 29,72 milioane euro, pentru a fi investiţi în infrastuctura rutieră, socială şi de afaceri. Celelalte 5 proiecte cuprinse în PIDU şi aflate în curs de implementare vizează modernizarea Centrului de recuperare şi reabilitare pentru copiii cu handicap, modernizarea Piațetei Târgu Peștelui, precum şi a străziilor Faurului,  Turnului şi a străzii Ocnei.

Ultima oră

Comentariul meu