Proiectul „Let’s do it, Romania!” face parte din actiunea globala de curatenie, organizata sub numele de “Let`s Do It, World!”, fiind initiata de comunitatea cu acelasi nume, care cuprinde toate tarile in care a fost deja realizat proiectul “Let`s Do It!”.

Anul acesta, actiunea de curatenie nationala a imbracat o noua forma: in fiecare judet s-au ales cateva zone specifice in care s-a facut curatenie, aceste zone urmand sa fie monitorizate pana in luna septembrie.

Pentru judetul Sibiu aceste zone specifice sunt urmatoarele: malurile raului Cibin in zona localitatilor Cristian, Bungard, Mohu, malurile Sevisului in zonele Selimbar, Calea Cisnadiei, Valea Stezii si Curmatura (Rasinari), Paltinis, Padurea Dumbrava, Valea Argintului (Cisnadioara, Cisnadie, DN1), zona Sadu, Ocna Sibiului, zona limitrofa Agnita,  zona din jurul Avrigului si Mediașului.

Pentru curatarea acestor zone, am estimat un necesar de 1500 de voluntari pentru care am pregatit, cu ajutorul sponsorilor, materialele necesare curateniei. Campania si-a depasit obiectivele setate prin atingerea unui numar de 1815 voluntari in tot judetul, precum si prin faptul ca toate zonele alese au fost curatate, deseurile fiind colectate in proportie de 30% selectiv din totalul de 3670 de saci.

Compararea rezultatelor finale cu restul judetelor este irelevanta avand in vedere faptul ca fiecare judet si-a stabilit zonele pentru curatare si necesarul de voluntari.

”Deoarece in ultimele 2 zile au aparut diverse articole in presa locala vis-a-vis de o problema intampinata la gestionarea sacilor stransi la Cisnadie, revenim cu cateva pecizari.

Anul acesta, pentru gestionarea sacilor, organizatorii proiectului la nivelul judetului Sibiu au incheiat, pentru majoritatea zonelor curatate, parteneriate cu primariile de care apartin zonele respective. Primariile, la randul lor, au discutat cu operatorii de salubritate care acopera localitatile lor, in vederea ridicarii si gestionarii sacilor.

Si in cazul localitatii Cisnadie, Primaria a facut tot ceea ce a fost necesar pentru campania “Let’s do it !”conform parteneriatului semnat: au adunat voluntari, au strans deseurile si au contactat operatorul de salubritate Prescom.

La randul lui, operatorul de salubritate Prescom a ridicat extrem de prompt sacii de deseuri si a intentionat sa ii duca la singura groapa de gunoi acreditata din judet, si anume groapa firmei TRACON, cu care de altfel au contract incheiat pentru preluarea deseurilor.

Problema a aparut la firma TRACON, care a refuzat initial sa preia sacii de la firma PRESCOM, fara un motiv plauzibil (deseurile au fost duse la groapa de gunoi spre preluare contra-cost, nu s-a solicitat preluarea lor gratuita in niciun moment).

In momentul de fata aceasta problema este rezolvata, deseurile au fost preluate.

Din informatiile noastre, in momentul de fata nu mai sunt probleme legate de preluarea sacilor. Dupa cum am solicitat si anul trecut, orice sesizari apar referitoare la zonele din care nu s-au ridicat sacii, sau alte probleme aparute pe parcurs, va rugam sa ni le transmiteti, iar noi vom face tot posibilul sa luam masurile necesare in cel mai scurt timp posibil. Mentionam ca proiectul Let’s do it, Romania! nu este asociat cu niciun partid politic in ciuda zvonurilor aparute ca un anume partid politic a participat la curatenie in cadrul proiectului si a curatat un cartier din Sibiu”, spun organizatorii.

Multumim inca o data tuturor voluntarilor participanti la proiect, tuturor institutiilor publice care ne-au sustinut, tuturor companiilor private care ne-au sprijinit si mass-mediei locale.

 

Ultima oră

Comentariul meu