Deputatul PDL Cornel Ştirbeţ, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, a anunţat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, că va solicita premierului Victor Ponta demiterea noului prefect, Ovidiu Siterli, pe care îl acuză că ar fi politizat Instituţia Prefecturii, prin afirmaţiile făcute marţi, în discursul de învestitură. ‘(…) Nu s-a întâmplat niciodată după 2008 ca un prefect la instalare sau în funcţie să facă un atac politic la adresa Opoziţiei. Este inadmisibilă o asemenea atitudine’, a spus Ştirbeţ.

Acesta îl acuză pe actualul prefect, Ovidiu Siterli, că este ”omul lui Ioan Cindrea”, liderul PSD Sibiu şi candidat al USL la preşedinţia CJ.

‘Nu se poate ca având calitate de jurist, fiind funcţionar public, ştiind că această calitate de prefect este ocupată de un înalt funcţionar public, el se manifestă ca un politruc (…)’, a comentat deputatul PDL.

El a precizat că va face o solicitare scrisă premierului Victor Ponta, care este aşteptat, conform lui Ştirbeţ, la Sibiu, în următoarele zile.

‘O să facem un demers, am înţeles că domnul Ponta o să fie prezent în Sibiu şi o să vedem o solicitare în acest sens (să cerem demisia prefectului n.r.)’, a explicat Cornel Ştirbeţ.

În replică, prefectul Ovidiu Siterli a spus că el nu şi-a propus să facă politică în Prefectură şi lasă la aprecierea primului ministru, dacă să fie demis sau nu.

‘Discursul meu nu a cerut decât ca să se respecte legea în toate instituţiile publice, să avem un respect faţă de cetăţean (…), democraţia trebuie să existe, fără politizarea instituţiilor. Din punctul meu de vedere, această cerere de demisie, sfidează aşteptările cetăţeanului, sfidează cetăţeanul pentru că nu am cerut nimic altceva, decât instaurarea legalităţii şi respectarea principiilor democratice.(…) În ce priveşte cererea deputatului Ştirbeţ, nu vreau să discut în instituţia prefectului, unde nu se face politică şi nu am de gând să fac politică. Legat de demisie, aici este decizia premierului şi dânsul va analiza şi va acţiona în consecinţă’, a spus Siterli.

Acesta a făcut referire marţi, la învestirea în funcţie, la manifestaţiile din iarnă, care au dus la schimbarea puterii politice în România, afirmaţii care au deranjat actuala opoziţie.

‘Instituţiile publice trebuie să iasă din starea abuzurilor, a arbitrariului şi a presiunilor politice şi să nu se constituie în instrumente de represiune politică. (…) Se va reinstaura legalitatea, ordinea şi respectul faţă de cetăţean, aceasta fiind normalitatea exerciţiului public la care mă angajez. ‘, a spus Siterli.

Actualul prefect a recunoscut că a participat la manifestaţiile din iarnă îndreptate împotriva PDL şi a fostului guvern, ‘în calitate de cetăţean’.

Ovidiu Siterli a spus, cu ocazia învestirii sale în funcţie, că nu intenţionează să schimbe niciun director din instituţiile subordonate. sursa AGERPRES

Ultima oră

Comentariul meu