Partidul Democrat Liberal și-a lansat proprii candidați la Sibiu într-o festivitate la care au fost prezenți fostul ministru al economiei, Ion Ariton și deputatul Raluca Turcan. Peste 1000 de membri au fost prezenți la eveniment.

PDL-ul sibian condus de fostul ministru Ion Ariton și-a lansat candidații la alegerile locale la Casa de Cultură a sindicatelor din Sibiu. Atmosfera a fost completată de un ansamblu folcloric care a animat pauzele dintre discursurile celor prezenți.

”Doamnelor și domnilor încep prin a vă mulțumi că sunteți la această lansare a candidaților noștri la alegerile de la 10 iunie. Pentru mine prezența d-stră reprezintă faptul că nu am pierdut forța de la alegerile din anii trecuți. Forța noastră politică s-a bazat pe solidaritatea dintre noi. (…) Voința noastră a însemnat să ne rupem de comunismul pe care adversarii noștri încă îl mai țin pe aparate. (…) Guvernul USL se comportă de parcă ar avea legitimitatea dată de popor. Fals! Ei cred că poporul nu a înţeles că au venit la putere prin trădare. De şapte ani USLaşii nu au făcut decât să tragă frâna la tot ce guvernele PDL  au iniţiat în reforma generală a societăţii noastre. (…) Festivitatea de astăzi nu este o sărbătoare. Este un nou început pe drumul pe care l-am ales acum opt ani” a spus Ion Ariton în discursul său.

Turcan: ”Nu mor câinii când vor crinii”

La eveniment a fost prezentă și Raluca Turcan. Deputatul nu a ratat ocazia de a îl acuza pe Ministrul Educației, Ioan Mang, de furt intelectual și a făcut o rimă la adresa USL-ului, aplaudată la scenă deschisă de către cei prezenți.

„Suntem datori să ridicăm steagul competiţiei politice şi să spunem că noi nu ne dăm bătuţi. (…) Trebuie să ne ridicăm dacă am căzut, să ne scuturăm şi să spunem că în toamnă vom ajunge din nou la guvernare pentru că suntem mai buni pentru că vom fi mai buni şi pentru că ei nu merită să rămână la guvernare. (…) Forţa PDL stă pe cei 1000 de primari pe care îi avem. (…) Datorită lor vom spune că nu mor caii când vor câinii sau nu mor caii când vor CRINII. Asta să le intre bine în cap. (…) USL a început cu stângul din mai multe motive. Doi miniştrii propuşi i-au pierdut pe drum. (…) Avem un ministru la educaţie acuzat de plagiat. Plagiatul înseamnă furt intelectual. Cum poţi să fi ministru al educaţiei şi să fi suspectat de furt intelectual”, a spus printe altele Turcan.

Știrbeț e optimist

PDL-ul l-a lansat în cursa pentru Consilul Județean pe deputatul Cornel Știrbeț, iar ținta la locale este de a avea la finalul alegerilor peste 30 de primari.

„Ne propunem ca la alegerile locale din 10 iunie să câştigăm preşedinţia Consilului Judeţean şi să obţinem şi să câştigăm şi alegerile politice la nivel judeţean aşa cum s-a întâmplat şi acum patru ani şi să câştigăm alegerile într-un număr minim de 30 de primării. Sunt absolult foarte optimist. Cred în ceea ce spun. Având în vedere că avem oameni foarte buni și care nu sunt compromiși sunt sigur că vom avea rezultatele scontate”, a spus acesta. Lansarea candidaților s-a încheiat cu discursurile candidaților din principalele orașe și în aplauzele celor prezenți la eveniment.

 

Ultima oră

Comentariul meu