Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a acceptat cererea Primăriei Mediaş de finanţare pentru reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală Mediaş.

Reamintim faptul că, documentaţia de avizare pentru lucrările în vederea reabilitării zidurilor şi turnurilor de fortificaţie medievală din Mediaş a fost depusă la ADR Centru în luna martie a anului 2009, lucrările principale fiind de reabilitare şi punerea în valoare a zidurilor precum şi a spaţilor aferente acestora ( alei, iluminat, mobilier stradal).

Valoarea estimată a lucrărilor este de 34.121.896 lei, finanţarea nerambursabilă solicitată este de  24.294.018 lei iar contribuţia proprie la proiect este de 4.379.844 lei.

“După evaluarea proiectului de către ADR Centru, în anul 2009 documentaţia a întrunit punctajul de trecere, dar din cauza situaţiei economice proiectul a fost trecut pe o listă de aşteptare.Cu toate că figuram pe lista de aşteptare, am continuat întocmirea proiectului tehnic.

Astfel, în momentul de faţă, în urma adresei primite de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, vom depune documentaţia tehnică pentru accesarea fondurilor nerambursabile pentru reabilitarea turnurilor şi zidurilor cetăţii.“ a declarat Teodor Neamţu, primarul municipiului Mediaş.

Ultima oră

Comentariul meu