Incepand cu data de 16 mai POLITAXI va fi expusa in Sibiu, in zona Piata Unirii, in fata Hotelului Continental Forum. Sibiul este al doilea oras in care se opreste “caravana” Politaxi prin tara. Campania a inceput in 2011 si se desfasoara pe tot parcursul anului 2012, la nivel national, in colaborare cu Politia Rutiera Romana.

Organizatorii campaniei sunt Forumul Roman pentru Consumul Responsabil de Alcool (RFRD) in colaborare cu Politia Rutiera Romana Scop

Campania promoveaza consumul responsabil de alcool prin cresterea gradului de constientizare si responsabilizare a conducatorilor auto referitor la consumul de alcool la volan – reducerea numarului de persoane care conduc autovehicule sub influenta bauturilor alcoolice si reducerea numarului de victime din accidente rutiere

„Această campanie îşi doreşte să crească gradul de conştientizare şi responsabilizare a conducătorilor auto în ceea ce priveşte efectele pe care le are consumul de alcool la volan. Urmărim după această campanie o reducere atât a numărului de accidente care au loc ca urmare a consumului de alcool la volan, dar şi reducerea numărului de victime din aceste accidente rutiere. Targetul acestei campanii nu este reprezentat însă numai de conducătorii auto. Vorbim aici de cunoştinţele, de prietenii, de cei din jurul lor, care pot, să spunem aşa, să-i tragă de mânecă atunci când beau şi să le spună: Aveţi posibilitatea de a alege. Pe de altă parte acesta este şi mesajul campaniei, dacă ai consumat alcool, nu urci la volan. Ai posibilitatea dar şi datoria de a alege, fie un taxi, şi atunci şi tu şi cei din jurul tău sunt în siguranţă, sau poţi să faci alegerea greşită, să te urci băut la volan şi atunci te poţi întâlni cu Poliţia, să fi amendat, arestat, dar şi mai grav, poţi să pui în pericol viaţa ta şi a celor din jur”, a spus Tolia Sireteanu, reprezentant RFRD.

Campania se adreseaza conducatorilor auto, indiferent de varsta, cu mesajul clar “alcoolul si volanul nu se amesteca”. Dar mai exista si un “al doilea” segment caruia I se adreseaza aceasta campanie: prietenii, cunoscutii, in general cei din jurul conducatorului auto.

Executia de campanie poarta numele POLITAXI (o masina jumatate taxi, jumatate masina de politie).

Campania a inceput in 2011 si se desfasoara pe tot parcursul anului 2012, la nivel national, in colaborare cu Politia Rutiera Romana. A inceput in Bucuresti, urmand ca din luna aprilie masina Politaxi, sa fie expusa, pe rand, in cateva orase mai importante din tara: Brasov, Sibiu, Cluj, Bucuresti A2, Constanta.

Ultima oră

Comentariul meu