Şerpi de peste un metru. Nu este vorba de un circ ci de curtea unei fundaţii pentru copii din municipiul Sibiu. Cei 56 de copii din Centru Recuperare şi Reabilitare Copii cu Handicap au trăit clipe de coșmar din pricina cuibului cu șerpi.
Șerpii, cel puțin patru la număr, au ieșit de la subsolul imobilului în care are sediul această fundația care se ocupă de copii cu handicap. Prima care i-a observat a fost chiar femeia de serviciu în urmă cu mai bine de o săptămână. Femeia s-a speriat foarte tare.
”Am stat cu fata aici pe bancă. Șarpele s-a urcat pe acolo pe unde sunt măturile. Când l-am văzut am luat fata repede și am fugit. Era gri cu galben. Avea un metru și ceva. Ne-am speriat și eu și fata. Am fugit. Șarpele s-a coborât acolo în colț. Apoi a VENIT cineva după ce am sunat la 112 și l-a omorât”, a povestit Zlatea Elisabeta – femeie de serviciu în acest centru.
Chiar dacă s-au convins că nu e vorba de șerpi veninoși, cei de la Fundație s-au speriat destul de tare și au chemat reprezentanții primăriei care au angajat o firmă de specialitate ce a acționat cu o soluție împotriva șerpilor.
”Am identificat niște șerpi care nu știam ce sunt. Din descrirea care am făcut-o celor de la grădina zoologică am dedus că e vorba de șerpi de casă care trăiesc în mediu umed în pivnița noastră în care nu am intrat deloc de mai bine de 15 ani. (…) Problema nu ar fi fost de luat atitudine deosebită dacă ar fi fost vorba de un singur șapre. În decursul a trei zile am observat patru șerpi care au traversat curtea și chiar au urcat pe zidul de intrare din clădire, ceea ce ne-a speriat ceva mai tare. Nu ne este teamă dar ne-a fost teamă. Am fost asigurați că nu sunt șerpi periculosi. Am avertizat părinții legat de această situație. Să nu intre niciun copil nesupravegheat în imobil. S-a făcut sâmbăta trecută o acțiune. Au intervenit cei de la primărie. Au pus niște soluție. A venit o firmă de specialitate din cluj care a pus o substanță ce nu mai favorizează inttrarea sau ieșirea șerpilor din subsol. Am înțeles că șerpii vor muri„, a spus și Elena Miruna Tudorache – director executiv Fundatia ”Un copil o speranta”.
Clădirea în care zilnic sunt îngrijți 56 de copii va intra în reparații capitale la 1 iunie, iar atunci cu siguranță se va stârpi în totalitate cuibul de șerpi. Investiția făcută de primăria Sibiu este de peste 2 milioane lei.