Deși e de abia luna mai, pregătirile pentru ediția 2012 a Târgului de Crăciun sunt în toi. Târgul evoluează de la an la an și acest lucru se reflectă în numărul tot mai mare de expozanți care doresc să participe.

Numărul expozanților care doresc să facă parte din Târgul de Crăciun aproape se dublează în fiecare an, selecția lor fiind din ce în ce mai dificilă. Însă, din acest motiv, calitatea evenimentului crește pentru că organizatorii pot alege comercianții în funcție de calitatea, experienţa și modul lor de prezentare.

Față de anii precedenți, în pregătirea evenimentului din luna decembrie a acestui an, listele de înscrieri pentru expozanți s-au deschis încă din luna aprilie. Înscrierile se vor încheia la sfârșitul lunii mai, iar în iunie, toți comercianții vor știi dacă au fost selectați pentru ediția din 2012. „Acest concept de organizare este inspirat din practica altor târguri asemănătoare din Austria și Germania. Știind din timp dacă au fost selectați pentru a participa la Târgul de Crăciun, comercianții își pot pregăti oferta către sibieni cu mai mare atenție, ceea ce duce la o creștere a calității produselor”, spune Andrei Drăgan Răduleț, managerul de eveniment al Târgului de Crăciun sin Sibiu.

Noutăți în 2012

Atelierul lui Moș Crăciun

Atelierul lui Moș Crăciun va fi principalul punct de atracție al celor mici. După succesul Făbricuței de Cadouri de la ediția precedentă, Atelierul lui Moș Crăciun va fi amenajat într-o căsuță mai mare și va fi compus din trei ateliere tematice, și anume atelierul de brutărie, de pictat turtă dulce și de făcut lumânări. Clasele de elevi se pot înscrie pentru Atelierul lui Moș Crăciun, pe www.targuldecraciun.ro încă din data de 1 iunie.

O nouă căsuță pentru iesle

Ieslea deosebită din lemn va fi amplasată într-o nouă căsuță, mai mare, și cu un loc special pentru animale vii, pentru a reda cât mai fidel scena nașterii Domnului. Iar copiii vor avea acces în țarcul de animale.

Scenă specială pentru colindători

Pe lângă scena principală unde se vor desfășura, ca în fiecare an, concertele artiștilor și corurilor, în apropierea ieslei va fi montată o scenă de dimensiuni mai mici, dedicată special grupurilor de colindători. Scena va fi amplasată în apropierea bradului și va fi deschisă oricărui grup ce dorește să colinde sibienii.

 

Tur virtual al ultimilor 3 ani

Pe pagina de internet a evenimentului, www.targuldecraciun.ro ultimele trei ediții ale Târgului de Crăciun din Sibiu pot fi „vizitate” virtual, chiar și de la mii de kilometri depărtare.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Fundația Au-Ro Austria Pro Romania și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Capitalei Culturale Europene, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată. Evenimentul este organizat de Fundația Au-Ro Austria Pro România cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și Consiliului Local Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu