Consiliul Național al Elevilor (CNE) organizează un nou project pentru elevi, și anume „ Europa mai aproape de CNE”. Scopul acestui proiect este de a promova valorile europene prin diferite activități. În total sunt 14 echipe care s-au calificat în finală, dintre care patru sunt din Județul Sibiu.

„Uniunea Culorilor” este echipa Liceului Teoretic „Gustav Gündisch” și de asemenea una dintre cele finaliste. Pentru a desfășura proiectul, aceștia au facut câte un parteneriat cu Centrul de zi „Arca lui Noe” și cu Biserica Evanghelică Cisnădie.

Prima activitate, „Micii detectivi”, a avut loc pe data de 3 mai, constând într-un ghidaj în biserica-cetate din Cisnădie, făcut copiilor din Centrul de zi „Arca lui Noe”, iar aceștia au aflat și istoria, precum și diversitatea minorităților din Transilvania (sașii, maghiarii, secuii, șvabii, romii etc). O altă activitate, tot la fel de reușită a fost „Cetatea vie!”, cu proiecția pe turnul bisericii evanghelice a unui scurt metraj împotriva discriminării. Elevii Liceului Teoretic „Gustav Gündisch” au mai organizat si următoarele acțiuni: „Teatru Forum” împreună cu elevii Liceului Teoretic „Gustav Gündisch” cu scopul de a promova egalitatea de gen și „Prin inocența lor ne recuperăm speranța” cu elevii claselor primare a aceleiași școli pentru a promova nediscriminarea, unicitatea, egalitatea și pacea.

Proiectul „Europa mai aproape de CNE!” se va încheia weekend-ul acesta, 12-13.05.2012, prin activitatea „Brainstorming”. Interviuri vor fi luate cetățenilor cu tema „Valori europene în România”.

 

Ultima oră

Comentariul meu