Peste 10 clase devastate și tot atâtea calculatoare distruse și furate. Acesta este bilanțul unei spargeri avută loc la Școala Regina Maria din Sibiu. Hoții au distrus de asemenea tablele și catedrele din clase, dar și arhiva cu cataloage și câteva laboratoare.

Hoții au pătruns în școală pe un geam și și-au făcut de cap mai bine de două ore. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum aceștia se plimbau nestingheriți prin școală și fură sau sparg tot ce le iese în cale. Pagubele sunt foarte mari.

”Dimineața la prima oră am constatat că pe geamul de aici din față au intrat în școală și au devastat ca să zicem așa marea majoritate a sălilor de clasă, contabilitatea, secretariatul, direcțiunea… Am constatat că lipsesc calculatoarele, videoproiectorul, aparate de fotografiat, multe altele. Acum o să facem inventarul, fiecare pe sectorul unde s-au produs distrugerile și o să vedem după aceea cu exactitate ce anume a dispărut. Cel puțin 10 săli de clasă sunt distruse. Suma este destul de mare ca pagubă.  Unele calculatoare erau de cel mult de un an de zile și erau cu date foarte importante, poate unele dintre ele greu de recuperat”, a explicat Salade Nicolae, director la Școala Regina Maria din Sibiu.

Spargere descoperită de femeia de serviciu

Femeia de servici a fost cea care a găsit prăpădul. La ora 5.30 când a intrat în școală a simțit că pică jos din picioare atunci când a văzut cum arată instituția în care lucrează. Imediat au sunat la poliție, iar apoi au constatat că de fapt toată școala a fost vandalizată.

”Când am venit la 5.30 și am deschis școala era și domnul care aduce cornul și laptele și când am deschis am văzut ușa de la direcțiune înapoi deschisă și erau toate scoase din dulapuri. Pe jos erau hârti și acte. (…) Am zis că e ceva în neregulă pentru că domnul director nu lasă ușa deschisă și mi-am zis în sinea mea că aici au fost hoții. (…) M-am speriat și am ieșit afară..”, a povestit Stana Eugenia – femeie de serviciu.[nggallery id=868]

Surprinși de camerele de supraveghere

Pe camerele de supraveghere video se observă trei persoane, care par a fi minori cum intră în școală pe geam. Poliția a ridicat înregistrările și speră ca în baza acestora să îi identifice rapid pe făptași

”Incidentul a fost sesizat în cursul acestei dimineți poliției municipiului Sibiu. La fața locului s-au deplasat polițiștii de la investigații Criminale Sibiu. Urmează ca în funcție de rezultatele cercetării să fie identificat autorul sau autorii acestei fapte. Din primele cercetări vorbim de infracțiunea de furt și distrugere”, a explicat Luciana Baltes – purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Bănuielile celor de la școala vandalizată ar fi acelea că este vorba de foșți elevi care au vrut probabil să se răzbune, mai ales că nu este prima dată când școala aflată în centrul Sibiului a fost călcată de hoți care până la urmă s-au dovedit a fi foști elevi.

”Am zis că tot foști elevi care au fost în școală sau care sunt acum în școală. Cred că au fost scoși prea mult la tablă. Eu cred că e vorba de o răzbunare. Aici au mai spart și altă dată și tot copii de la școală. Poate că și acum e tot așa” a mai spus femeia de serviciu. Cadrele didactice speră și ele ca hoții să fie prinși și trași la răspundere pentru pagubele făcute și pentru distrugerea materialului didactic din școală

YouTube video

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. E chiar foarte rau ce s-a intamplat plus ca trebuie platit totul iar unele lucruri sunt chiar greu de recuperat imi pare foarte rau.