Cea de-a noua ediție a Conferinței European Dependable Computing- EDCC se va desfășura în perioada 8-11 mai la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. Timp de 3 zile, specialiștii în sisteme de calcul complexe, din întreaga Europa și nu numai, se vor reuni la Sibiu pentru a dezbate noile provocări la care este supusă industria IT în contextul creșterii așteptărilor utilizatorilor de cloud computing.

Programul conferinței de la Sibiu include trei workshop-uri, urmate de prezentarea lucrărilor participanților și un forum dedicat studenților.

EDCC reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de profil din lume, tratând subiecte din toate domeniile de studiu ale informaticii și ale ingineriei, constituind totodată un puternic liant între mediul academic și industrie.

Ediția de anul acesta a Conferinței European Dependable Computing s-a bucurat de înscrierea în program a 60 de lucrări, dintre care 25 au fost selectate și vor fi prezentate în cadrul sesiunilor de comunicare, care se vor desfășura în sediul Bibliotecii Centrale Universitare ale ULBS, Str. Lucian Blaga Nr. 2A.

Este un privilegiu și o mare responsabilitate pentru Universitatea Lucian Blaga din Sibiu să găzduiască acest eveniment, edițiile precedente ale conferinței având loc în:

EDCC-8, Valencia (Spania), 28-30 Aprilie  2010

EDCC-7, Kaunas (Lituania), 7-9 Mai 2008

EDCC-6, Coimbra (Portugalia), 18-20 Octombrie 2006

EDCC-5, Budapesta (Ungaria), 20-22 Aprilie 2005

EDCC-4, Toulouse (Franța) 23-25 Octombrie, 2002

EDCC-3, Praga (Cehia) 15-17 Septembrie 1999

EDCC-2, Taormina (Italia) 2-4 Octombrie 1996

EDCC-1, Berlin (Germania) 4-6 Octombrie 1994.

General Chair al European Dependable Computing Conference 2012 este Cristian Constantinescu, din partea Advanced Micro Devices Inc., Program Chair- Miguel Correia de la Institutul Tehnic Superior din Portugalia, iar Local Arrangements Chair este prof. univ. dr. ing. Ioana Moisil de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu