Consiliul Naţional al Elevilor a revenit cu un nou proiect de amploare pentru elevii din România – „Europa, mai aproape de C.N.E”. 4 echipe sibiene se află printre cele 14 echpe finaliste din tara.

Echipa “Elevilor Sibieni în Europa” a organizat în acest sfârșit de săptămână două activităţi de succes. Prima activitate, flashmobul ”Noi Suntem Europa”  a avut  un impact puternic in randul elevilor din C.N. ”O. Goga” Sibiu. Peste 100 de participanţi au luat parte vineri în acțiune. Echipaţi în tricouri galbene şi albastre au construit un steag uman al Uniunii Europene în curtea Colegiului Naţional O. Goga Sibiu.

Aceeași elevi au organizat sambătă, 5 mai, în Parcul ”Sub Arini”  acțiunea “ALEG Europa”. În parteneriat cu Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen, elevii au promovat valorile europene cu ajutorul ”voluntarilor-litere”. De asemenea, au  împărţit baloane colorate însemnate si acestea cu valori și fly-ere cu detalii duplimentare despre această campanie de promovare. Activitatea a avut un mare impact asupra publicului, bucurându-se de vizibilitate puternică în comunitate.

Luni, în sala festivă a Colegiului Naţional O Goga  va avut loc sesiune  de informare ”Nonformai în Europa”, urmând ca joi, 10 mai, ora 18.00, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu să se desfășoare dezbaterea ”Sibieni mai aproape de Europa” la care vor participa atât membrii Consiliului Județean al Elevilor, cât și alti reprezenanți ai ONG-urilor locale.

Proiectul va continua cu efectuarea unui sondaj în rândul elevilor, ”Valorile europene din perspectiva tinerilor” și se va încheia cu o ”Ștafetă a valorilor”, un concurs de tip treasurehunt pe biciclete, adresa elevilor. Acesta va avea loc în Parcul ”Sub Arini”, începând cu ora 11.00

Organizatorii, elevi ai C.N. ”O. Goga” sunt entuzismați, încântați de succesul acțiunilor lor. „Ne dezvoltăm împreună într-un cadru de valori reale. Organizăm activităţi dinamice care includ în general educaţia non-formală. Suntem convinși că începând de acum, puterm contribui la dezvoltarea acestor valori în atât în școală, cât și societate.”

Mai multe detalii puteți găsi pe blogul campaniei: www.elevisibieniineuropa.blogspot.com .

Ultima oră

Comentariul meu