În cursul zilei de ieri, doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale în baza mandatelor europene de arestare emise de autorităţile judiciare din Bulgaria şi respectiv, Germania.

Cu privire la L. Sorin Aurel, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa, în data de 26.03.2012, autorităţile bulgare au solicitat arestarea în vederea predării acestuia în baza mandatului european de arestare. Din cuprinsul semnalării rezultă că persoana solicitată este cercetată pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 234 din Codul penal bulgar, constând în aceea că la data de 31.05.2011, ar fi introdus din Grecia în Bulgaria şi ar fi deţinut o cantitate de 360 de baxuri de ţigări fără banderolă de acciză.

În data de 03.05.2012, autorităţile germane au solicitat arestarea în vederea predării în baza mandatului european de arestare emis de autoritaţile judiciare din Germania a lui D. Iosif (în vârstă de 39 de ani, domiciliat în municipiul Mediaş). Din cuprinsul semnalării rezultă că persoana solicitată este cercetată pentru comiterea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 259 din Codul penal german, constând în aceea că la data de 24.03.2010 ar fi prezentat un număr de 404 bancnote euro deteriorate în valoare totală de 7.610 euro la o unitate bancară din München cu scopul de a le schimba, bacnote provenind din săvârşirea altei infracţiuni, fapt cunoscut de persoana solicitată, care cu acelaşi prilej a dat şi informaţii false.

În urma activităţilor specifice derulate cu celeritate de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu în cooperare cu poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Mediaş, în cursul zilei de ieri, 4 mai a.c., cei doi bărbaţi urmăriţi au fost identificaţi şi reţinuţi pe raza localităţilor Râu Sadului (L. Sorin) şi Mediaş (D. Iosif).

Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în vederea confirmării mandatelor europene de arestare emise de autorităţile judiciare bulgare, respectiv germane.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a emis ordonanţe de reţinere pentru 24 ore, susnumiţii urmând a fi prezentaţi în data de 05.05.2012, Curţii de Apel Alba Iulia în vederea confirmării mandatelor europene de arestare emise de autorităţile judiciare bulgare, respectiv germane.

Persoanele reţinute au fost încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu