Inconștiență la volan. Așa se poate numi ceea ce a făcut un șofer de TIR care a pătruns pe contrasens într-un scuar și a lovit un microbuz care se încadrase regulamentar să vireze la stânga, pe DN1 la Scoreiu.

Traficul  între Făgăraș și Sibiu a fost complet blocat pe un sens de mers, în dimineața zilei de vineri. Șoferul TIR-ului a ignorat toate indicatoarele și marcajele rutiere și a vrut să facă o depășire cum numai în filme se mai poate vedea. Finalul a fost însă unul fără happy-end:

”Din primele cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că accidentul s-a produs datorită efectuării manevrei de depășire neregulamentară, ansamblul TIR pătrunzând pe sensul opus de mers unde acroșează microbuzul care era oprit regulamentar pentru a efectua virajul la stânga spre localitatea Colun. În urma accidentului a rezultat vătămarea a trei persoane, ambele ocupante ale microbuzului care au fost transportate la spitalul clinic județean pentru îngrijiri medicale. Ambele autovehicule veneau dinspre Sibiu și se îndreptau spre Brașov”, a explicat polițistul Marius Cucioroschi.

Trei oameni au fost răniți și au fost duși la spital după impactul dintre TIR și microbuz. Unul a rămas prins sub caroseria mașinii și a fost nevoie să fie fie scos de cei de la descarcerare.

”În urma unui accident rutier la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Sibiu au ajuns trei pacienți de sex masculin cu vârste între 19 și 45 de ani. Aceștia prezentau traumatisme, erau conștienți și au primit primele îngrijiri medicale și au fost trimiși pentru control la computer tomograf și raze”, a declarat Decebal Todăriță – purtător de cuvânt spitalul județean Sibiu

Șoferul TIR-ului a refuzat să spună ce l-a determinat să facă o depășire pe contrasens într-o zonă în care benzile de circulație de pe DN1 sunt separate cu refugii din dale de beton.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu