Luna mai este cea care va deschide anul acesta seria festivalurilor în aer liber şi îi invităm atât  pe sibieni cât şi pe oaspeţii oraşului nostru să participe la aceste evenimente.

Sibiu Jazz Festival se va desfăşura în perioada 6-13 mai 2012 şi s-a remarcat prin longevitatea, consecvenţa şi numărul impresionant de celebrităţi ale genului care l-au onorat cu prezenţa.

Cea de-a 42 ediţie a Festivalului intitulată „De la Baroc la Jazz şi înapoi” oferă timp de opt zile concerte în Piaţa Mică (în perioada 6-10 mai)  şi la Sala Thalia (în zilele de 11 şi 12 mai).

Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul oficial al evenimentului www.sibiujazz.ro. Sibiu Jazz Festival este organizat de Fundaţia Sibiu Jazz Festival cu sprijinul municipalităţii sibiene.

 

Festivalul Internaţional de Teatru, ajuns la cea de-a XIX ediţie, va avea loc în perioada 25 mai – 3 iunie 2012 şi se desfăşoară sub genericul „Crize. Cultura face diferenţa.”

FITS propune un program care aduce la Sibiu participanţi din 70 de ţări  şi prezintă 300 de evenimente ce se desfăşoară în 60 de spaţii de joc. Pe parcursul a zece zile se vor întâlni la Sibiu companii de renume din domeniul artelor spectacolului, regizori români şi străini, critici, operatori din turismul local şi regional, operatori culturali străini.

“Suntem aproape de începutul unei noi ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru şi vă invit să luaţi parte la manifestările incluse în program, acestea prezentând o îmbinare inedită a tuturor artelor spectacolului: muzică, teatru şi dans”, a declarat primarul Klaus Iohannis.

 

Festivalul Huet. Urban Goes Baroc. În perioada 19-20 mai 2012 va avea loc în Piaţa Huet Festivalul intitulat „Huet. Urban Goes Baroc”.

Festivalul se declară ca fiind o manifestre a vecinătăţilor, implicând toate instituţiile dar şi persoanele particulare care trăiesc în acest perimetru urban.

Timp de două zile Piaţa Huet se va transforma într-un spaţiu public atractiv şi  bine exploatat pentru asemenea activităţi. Organizatorii invită publicul la un Mare Bal Baroc care se va desfăşura în cinstea baronului Samuel von Brukenthal, în aula colegiului care îi poartă  numele. Participanţii sunt invitaţi să poarte costume de epocă sau elemente vestimentare cu trimitere la baroc. Ambianţa muzicală a balului va fi susţinută de orchestra Big Band Sibiu.

În aer liber, organizatorii pregătesc un spectacol de video-maping care va anima Piaţa în ambele seri, prin proiecţii pe clădiri. Pe lângă muzică, concerte, teatru şi dans, în cadrul festivalului se vor desfăşura conferinţe, prelegeri, expoziţii şi un tur ghidat pe tema Sibiului în epoca barocă.

 

“Suita Barocă” îşi va prezenta personajele. Proiectul intitulat „Suita” îşi va prezenta personajele în data de 18 mai 2012, la ora 21, în Piaţa Mare, alături de Loredana care va susţine un concert cu această ocazie.

Organizatorii vor prezenta aceste personaje publicului în debutul concertului susţinut de Loredana. Acesta este momentul de la care proiectul va demara propriu-zis, personajele amintite urmând să populeze spaţiile publice.

Pentru mai multe informaţii puteţi consulta site-ul oficial al evenimentului –www.suita.ro.

Alături de festivalurile în aer liber, un alt eveniment important care va avea loc în luna mai este Noaptea şi Ziua Muzeelor în Muzeul Naţional Brukenthal: Barocul. Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 mai 2012, la Muzeul Brukenthal Sibiu şi va sublinia ambianţa deosebită a muzeului: vizitatorii muzeului vor fi însoţiţi de actori costumaţi în Baronul Samuel von Brukenthal şi pe Sophia Catherina von Brukenthal.

 

Ultima oră

Comentariul meu