Rita și Anita sunt vedetele grădinii din Dumbrava Sibiului. Tigrișorii sunt primii aduși la Zoo din Sibiu după evadarea unei tigroaice din cușcă în decembrie 2011, care a și fost împușcată la acea dată. Un al treilea pui de tigru este adus în această noapte de la Călărași.

Pui de tigru au zece luni și acum se acomodează cu noua lor casă. Aceștia au fost puși într-o cușcă ce este dotată cu încuietori electrice, cu deschidere pe bază de cartelă, astfel de sistem fiind montat la toate cuștile animalelor periculoase.

”Vom avea trei tigri noi, Nou nouți îm grădina zoologică. Doi au ajuns deja. Unul ajunge în seara aceasta. Am permis această completare a animalelor din zoo după ce cuștile au fost asigurate. S-au montat sisteme de siguranță și cred că toată lumea a învățat lucruri importante din acel incident nefericit de acum câteva luni. Grădina Zoologică în general este bine pregătită pentru această vară și sper să avem câți mai mulți vizitatori”, a spus de dimineață primarul Klaus Iohannis.

Cuști separate de Baghera

Noii tigri de la Zoo nu vor locui în același habitac cu puiul Baghera rămas singur după ce mama lui a fost împușcată atunci când a e evadat din cușcă. Ei vor sta într-un țarc special amenajat în condiții de maximă siguranță. ”Sunt tigrii siberieni. O să rămână aici foarte mult timp. LE cheamă Rita și Anita dar toată lumea le-a strigat fetițele de când s-au născut. Au aproximativ 10 luni și sunt surori. Bunicii lor provin tot din Sibiu. Acum așteptăm să se acomodeze după care le putem da drumul în țarcul mare. Nu o să fie împreună cu Baghera pentru că acesta este cunoscut a fi agresiv. O să fie împreună cu un nou tigrușor ce va veni în seara aceasta de la Călărași. Baghera le-a simțit prezența și nu cred că i-a convenit prezența musafirilor în aerealul lui. Sunt ținute în țarc pentru acomodare între 3 și 6 luni. (…) Apoi vor rămâne în țarcul mare. (…) Le place noua locuință. Le place foarte mult. Ar vrea să alerge și să se joace dar încă trebuie să mai aibă răbdare”, a declarat Muntean Florin Alexandru – medic veterinar Zoo Sibiu.[nggallery id=864]

 Vizitatori bucuroși

Primii vizitatori care au dat cu ochii de noile achiziții de la Zoo s-au bucurat că astfel de exemplare au populat din nou locația care are animale din 48 de specii. Oamenii speră ca accidentul de anul trecut să nu se mai repete. ”Păi cum o fost incidentul cu tigrul celălalt cred că lipsea cel puțin unul. Sunt micuți și frumoși și drăgălași. Nu am pus mâna pe niciunul. Tigrii sunt foarte frumoși. Sper să nu aibă aceiași soartă ca celălălt”, au spus doi tineri din Sibiu aflați în vizită la Zoo, joi după amiază.

 

Doi la schimb, unul cu bani

Cei trei tigrii sibierieni vin din Târgu Mureș și Călărași. Dacă în cazul celor aduși de la Mureș s-au dat la schimb alte animale pentru exemplarul adus de la Călărași municipalitatea sibiană a scos bani din buget ca să îl cumpere. ”Doi dintre cei trei tigrii au fost aduși de la grădina zoologică din Târgu Mureș. Aceștia au fost dați la schimb cu un jaguar și o maimuță, iar cel de al treilea tigru care urmează să sosească va fi adus de la o grădină zoologică din Călărași și acesta a fost achiziționat pentru suma de 3.000 de lei”, a declarat Mirela Gligore – purtător de cuvânt primăria Sibiu.

Pentru securizarea cuștilor cei de la Zoo au cheltuit aproape 50.000 de lei. Tot în aceste zile aici a mai fost adus și un pui de muflon, numărul animalor de la locația din Dumbrava Sibiului ajungând astfel la 186 de exemplare.

YouTube video

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

 

 

Ultima oră

Comentariul meu