Zeci de litrii de soluție pentru stârpirea căpușelor. Așa a început la Sibiu ofensiva împotriva insectelor care au înțepat aproape 200 de sibieni în ultimele două luni. Primăria a apelat la ajutorul unor specialiști pentru a face față invaziei de căpușe în oraș.

”Pentru combaterea căpușelor se va folosi substanța deltatim flo. Aceasta se prepară astfel. Se vor pune 30 de mililitri de substanță în 10 litri de apă. Cu atomizoarele se va acționa pe întreg domeniul public al municipiului Sibiu. Soluția este special concepută pentru combaterea căpușelor care după cum bine știți sunt vectoare ale unor boli fără tratament la ora actuală cum ar fi boala Lyme, boala celor 1000 de fețe. Șansele sunt foarte mari să se scape de căpușe. Vom mai acționa și sâmbătă seară” a spus reprezentanta firmei Corax Impex din județul Prahova.

Primăria Sibiu a preferat ca soluția să fie pulverizată pe timp de noapte pentru a nu deranja oamenii care se plimbă prin parcuri sau prin zonele verzi din oraș.

”Cum știm căpușele sunt o problemă în municipiul Sibiu. Încercăm pe cât posibil să scăpăm de ele. Se vor da în toate zonele verzi din cartierele de blocuri plus toate zonele verzi și parcurile pe care le avem. Acțiunea se va face cu patru echipe, fiecare echipă având câte patru oameni și patru mașini. Soluțiile nu sunt toxice pentru animale. Sunt doar pentru căpușe”, spune și Felicia Baba – sef serviciul gospodarie din cadrul primăriei Sibiu.[nggallery id=865]

Deratizare mult așteptată de sibieni

Echipele de deratizare au fost primite cu brațele deschise de sibieni. Cei mai fericiți au fost oamenii care aleargă prin parcuri sau care locuiesc în apropierea zonelor verzi. Oamenii spun că acum pot răsufla ușurați și speră ca efectul soluției împrăștiate să fie letal pentru căpușe.

YouTube video

”M-i se pare foarte bună și cred eu că trebuia începută mai din timp, odată cu apariția căpușelor. Vreau să vă spun că eu acum când merg în casă îmi iau cățelul la purecat cum se zice pe românește și găsesc câte 4-5 căpușe. Îmi e frică și chiar mă tem și încerc și eu să mă protejez. Vedeți că sunt îmbrăcată în trening, deci încerc să am și un echipament adecvat ca să nu găsesc surpize pe corp”, a spus Cărăbașa Mariana, o sibiancă aflată la plimbare cu câinele în cartierul Valea Aurie.

Invazia căpușelor în zonele verzi din Sibiu este una îngrijorătoare. Numai în ultimele zile aproximativ 90 de sibieni s-au prezentat la Urgență la spital după ce au fost înțepați de căpușe în timp ce se plimbau prin parcuri sau zone verzi în Sibiu.

VIDEO Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. of of of…deratizarea se refera la soareci si sobolani. Pt capuse e valabila dezinsectia