Constructorul contractat de municipalitate pentru reabilitarea viaductului Gara Mică – asocierea de firme Sinecon/Geiger Transilvania/CON-A/Wilhelm Geiger GmbH – a decis rutele ocolitoare pe perioada lucrărilor de reabilitare.

Acesta estimează că viaductul se va închide în luna iunie şi indică drept rută pentru deviere centura ocolitoare a Sibiului, aceasta asigurând accesul către zona comercială. Ruta ocolitoare va fi semnalizată prin montarea de indicatoare şi semne de ocolire pe principalele artere de trafic.

Această deviere a traficului se va aplica şi în cazul mijloacelor de transport în comun care vor folosi de asemenea centura ocolitoare pentru rutele de transport în comun. Traseele 1 şi 117 care înainte aveau capăt de linie peste viaduct vor avea capăt de linie în Terezian după închiderea viaductului. De asemenea, pentru a face legătura dintre oraş şi Viile Sibiului se va înfiinţa temporar un nou traseu cu numărul 19. Acest traseu va pleca din Terezian pe ruta strada Rusciorului – N. Teclu – Constituţiei – Ştefan cel Mare – H. Coandă – centura ocolitoare – Viile Sibiului şi retur.

Devierea traficului se va aplica pe o perioada de aproximativ 1 an, perioadă în care podul va fi închis pentru executarea de lucrări ce nu pot fi efectuate sub trafic. Carosabilul podului va fi decopertat, constructorul va lucra la plăcile podului, la îmbinarea acestora şi va lucra de asemenea la pilonii de suport ai podului pentru a-i întări.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pentru data de 7 mai, în prima fază constructorul urmând să parcurgă organizarea de şantier şi etapele pregătitoare pentru începerea lucrărilor.

Contractul de lucrări are o valoare de 1.628.454,80 €, cu TVA inclus. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni, iar termenul de garanţie este de 4 ani.

 

Ultima oră

Comentariul meu