Clubul Moto Black Riders organizează la Sibiu, în perioada 6 – 8 iulie 2012, cea de-a șasea ediție a concursului de enduro extrem, Hard Enduro Competition Sibiu.

Foto - Ovidiu Matiu

Competitia se va desfășura  pe un traseu de aproximativ 150 de km în jurul Sibiului. Prima zi de traseu offroad are o lungime de 100 km, a doua de 60 de km și va conține tot ce și-ar putea dori un endurist de la o competiție de acest gen. Concurenții  vor traversa câmpii, dealuri, munți, râulețe, jgheaburi și vor avea parte de urcări și coborâri frumoase care le vor pune la încercare îndemânarea și dotarea tehnică.

Cei care doresc să se înscrie la cea de-a 6-a ediție a competiției, o pot face începând cu data de 1 mai, pe site-ul evenimentului www.hecs.ro. Pentru înscrierea într-una din cele două categorii de concurs, PRO sau HOBBY, concurenții trebuie să dețină o licență de pilot valabilă în anul 2012, să prezinte o adeverință medicală care atestă că pilotul este apt să participe la concurs și să aibă o asigurare sportivă eliberată de FRM. Asigurările și examenul medical pot fi făcute și în momentul înscrierii, strict pentru această cursă.

Prolog spectaculos

Prologul din acest an va fi cu totul special, traseul fiind unul urban, construit din obstacole artificiale în parcarea Shopping City Sibiu. Traseul va avea 500 m lungime și va fi circuit închis, practicabil pentru toate clasele. La calificări vor lua startul câte șase piloți în linie. Aceștia vor parcurge traseul de două ori consecutiv. În semifinală, concurenții vor parcurge două ture, la fel ca și la calificări iar cei care ajung în finală vor fi nevoiți să parcurgă 6 ture. Pentru a spori gradul de spectaculozitate al probei, finala ambelor clase, PRO și HOBBY, se va desfășura pe nocturnă.

Ce este HECS

Hard Enduro Competition Sibiu este o competiție sportivă organizată cu scopul de a promova moto-enduro-ul în rândul tinerilor și de a-i îndruma spre performanță într-un mod responsabil, dezvoltând acest sport prin bune practici, protejând  natura și mediul înconjurător. Evenimentul este realizat cu sprijinul Promo Management, IXS România și Abigquestionmark. Partenerul oficial al ediției din acest an este Shopping City Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu