Miercuri am sărbătorit la Sibiu o noua ediţie a Zilei Naţionale a Tineretului – 2 mai 2012, eveniment care a urmărit desfăşurarea unor acţiuni în aer liber destinate în primul rand tinerilor şi comunităţii sibiene. La activităţile organizate au participat peste 700 de sibieni.

Startul evenimentului s-a dat la ora 14.00 cu activitatile sportive, care au implicat un număr de 300 tineri angrenaţi în activităţi demonstrative şi sportive dedicate lor. Programul desfăşurat în Parcul Sub Arini, zona Stadionului Municipal, a cuprins demonstraţii de baschet, box, taek-won do, zumba, kangoo jumps şi role, efectuate de tinerii sportivi ai cluburilor şi asociaţiilor pe care Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu le-a sustinut de-a lungul anilor. Activităţile sportive s-au încheiat cu un cros la care au participat aproximativ 100 de tineri, care au fost premiaţi cu materiale sportive.

Programul manifestării a continuat cu activităţile cultural-artistice, activităţi care s-au derulat în Parcul Sub Arini. La scena, tinerii solişti şi trupele care au prezentat programul lor s-au remarcat prin calităţile vocale şi prin spontaneitate, oferind spectatorilor un program complet apreciat de un numar de 400 de persoane, care i-au răsplătit cu aplauze şi încurajări.

Programul cutural artistic a început cu o reprezentaţie de animaţie cu steaguri oferită de cei opt membrii ai Trupei Artgotica, coordonaţi de Radu Ignat. Au urmat doua soliste tinere Fabro Denise-Diana şi Florentina Dumitru.  Diana îşi dezvoltă talentul începând din clasa a cincea cand s-a înscris la Palatul Copiilor din Sibiu timp de şase ani, a cantat atat vocal, dar şi în trupa „The Next” alături de alţi 4 membrii. Florentina este o tânără artistă de 19 ani care ne-a încântat cu melodiile „Run” si „Undo it”.

Trupa de dans GOLDENN are membrii tineri cu varsta intre 16-19 ani si este compusa din: Angliță Claudia Ștefana, Braicu Cristian, Chițoiu Elena, Condurache Florin Gabriel, Daneș Flavia,  Dumitru Florentina, Rotariu Simona Ioana, Savin Iulius Dorian. Programul lor de dans a antrenat tinerii şi a fost dinamic . Au urmat artiştii implicaţi în Programul educaţional ”Live positive life – Viaţa la pozitiv” având în repertoriu melodii şi dansuri cu caracter pozitiv, astfel:.  interpreta de muzică uşoară Luana Prodea, trupele Simbol, Tender, Ultraj, Avokat,  clubul de dans ”Rise Up” şi  şcoala de dans ”Forever Dance”.

Este pentru prima dată când trupele din Sibiu şi-au dat mâna şi au concertat gratuit în 11 locaţii din tot judeţul, ultima locaţie fiind Parcul ”Sub Arini” din Sibiu, cu scopul de a promova un mod de viaţă pozitiv, prin exemplul personal si prin mesajele melodiilor, având şi o melodie comună, pro viaţă pozitivă, creată special pentru acest program.

Solistul Sarbu Vlad, elev în clasa a XI- a la Colegiul Gh. Lazar a avut în repertoriu piese rock şi rock’n’roll şi piese originale. Blank, este o trupa tânără din Mediaş, care ne-a încântat cu repertoriu lor Rock/Alternative. Membrii trupei sunt elevi de liceu, componenţa trupei: Bucur Alexandru – Vocals, Winkler Rolf – Guitar, Diac Alexandru – Bass şi Mitra Andrei – Drums.

Trupa GARA BAND, o apariţie care a iscat ropote de aplauze şi ne-a încantat cu stilul lor blues rock este compusă din Alex Petre, un tanar de 12 ani ( chitara şi Voce), Radu Precup de 14 ani( chitară bass) şi  cel mai tânăr component George Pitariu ( percuţie). Trupa s-a înfinţat în luna martie 2012 la iniţiativa lui Alex Petre şi este coordonată de Cristian Petre şi Dorin Pitariu.

Manifestarea s-a încheiat cu un spectacol Radu Nechifor şi Magic Band, artişti tineri consacraţi care ne-au oferit un concert ce a cuprins piese din “ Selecţiuni din muzica sferelor” şi piese originale unde folclorul autentic s-a împletit cu influenţe din alte genuri muzicale. Alături de naistul Radu Nechifor, pe scenă au urcat Marius Tuta- orga, Mihai Neagu- vioară, Radu Neagu- vioară. Pasiunea pentru muzică şi pentru a transmite publicului plăcerea de a cânta şi de a asculta muzică s-a simtit pe deplin.

Evenimentul a fost organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu şi co-finanţat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret prin DJST Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.

Ultima oră

Comentariul meu