Aproape 50 de persoane au ajuns la spital în numai două zile înțepați de căpușe. Din aceștia mai mult de jumătate sunt din muncipiul Sibiu. Medicii au acordat primul ajutor pe bandă rulantă.

46 de persoane s-au prezentat la Urgență la Spitalul Județean Sibiu plângându-se de dureri din cauza unor înțepături de căpușă. Este vorba de persoane care au suferit înțepături luni și marți. Un bărbat de 80 de ani a rămas internat.

”Luni și marți la unitatea de primiri urgențe s-au înregistrat 46 de cazuri de persoane înțepate de căpușe. Este vorba de pacienți cu vârste cuprinse între 20 și 80 de ani. 31 dintre aceștia sunt din Sibiu iar restul din șapte localități învecinate. Pacienții s-au prezentat la spital pentru îngrijiri. Dintre aceștia numai unul a necesitat internare. Esre vorba de un bărbat de 80 de ani. În total în weekend plus cele două zile numărul pacienților prezentați la spital cu mușcături de căpușe a ajuns la 67”, a declarat Decebal Toderiță – purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu

De vineri începe deratizarea

O cauză a prezentării în număr mare de sibieni mușcați de căpușa la spital o reprezintă și faptul că deocamdată municipalitatea nu a intervenit cu nicio substanță pentru deratizare împotriva căpușelor în zonele verzi din oraș.

”Și anul acesta municipalitatea a încheiat un contract pentru serviciile de dezinsecție. Este vorba de dezinsecție, dar se va împrăștia și o substanță anticăpușe în parcurile și zonele verzi din municipiul Sibiu. Și anul trecut a fost făcută aceiași operațiune. Acțiunea va începe de la sfârșitul acestei săptămâni”, a spus Mirela Gligore – purtător de cuvânt primăria Sibiu:

De la începutul anului avem în jurul a 160 de pacienți prezentați cu înțepături de căpușă.

Din cei 46 de oameni înțepați în ultimele două zile, 26 sunt femei iar 20 sunt bărbați.

YouTube video

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu