Dorin Cioabă, președinte al Consiliului Județean Sibiu. Aceasta este ținta finală pentru romii care îl susțin pe fiul regelui țiganilor Florin Cioabă la algerile locale. Acesta și-a depus oficial candidatura pe listele din partea Alianţei Civice Democrate a Romilor.

Dorin Cioabă s-a decis să candideze pentru că niciun partid politic nu a venit cu vreo propunere ca să colaboreze oficial cu romi din județul Sibiu și atunci a luat decizia să se ia la trântă personal cu mai marii partidelor politice. Fiul regelui Cioabă vrea să ajungă șef la Consiliul Județean Sibiu, dar știe că are șanse mici.

”Deci am hotărât ca să îmi depun candidatura pentru președinția Consiliului Județean datorită faptului că de când a început această campanie de strângere a semnăturilor și de a întocmi listele, am așteptat ca partidele să vină cu o ofertă către noi. Să spună: domne avem nevoie de voturile romilor să ne sprijiniți la Consiliul Județean, la primărie… Nimeni nu a vrut să facă vreun protocol de colaborare cu comunitatea noastră de romi, mergând probabil pe premisa că noi o să îi votăm oricum pentru că nu avem altă soluție sau altă alternativă. Atunci am spus. Domne, cred că este o amendă pentru aceștia prin faptul că mi-am depus candidatura, iar voturile din județ indiferent câte vor fi, puține – multe, ale romilor, nu vor merge către niciunul dintre candidații care au șanse reale pentru președinția Consiliului Județean”, a spus fiul lui Florin Cioabă.

Vrea voturi pe merit

Omul care a lansat pe piață prima păpușă tradiționala a romilor, Lulica, spune că nu vrea ca lumea să îl voteze pentru că e fiul lui Florin Cioabă ci mai degrabă pentru că este școlit și a făcut lucruri bune pentru județ.

”Eu vreau și am venit și m-am prezentat în fața sibienilor cu pregătirea pe care o am. Nu vreau să candidez și să se spună că dacă sunt băiatul regelui Cioabă oamenii ar trebui să îmi dea votul. Eu sunt președintele la organizația aceasta a mea care a făcut ceva pentru comunitate și a lăsat o amprentă pentru întreaga activitate politică și socială în România. Eu am două facultăți. Eu cred că dacă aș ajunge să fiu președintele Consiliului Județean aș putea să fac unele lucruri bune pentru județul nostru”, a mai spus Dorin Cioabă.

Își pregătește programul politic

Ca orice candidat care se respectă Dorin Cioabă o să își prezinte programul politic în perioada următoare. Fondurile europene puține și drumurile proaste sunt prima prioritate a fiului lui Cioabă dacă iese președinte de consiliu județean.

”Eu o să prezint zilele acestea și un program la care lucrez. În linii mari cel mai important este eradicarea sărăciei în județul Sibiu și pentru asta dacă voi ajunge președinte de Consiliul Județean mă voi lupta foarte mult pentru atragerea fondurilor europene pentru localitățile din județul nostru. Nu spun că nu s-a făcut sau nu s-a încercat să se facă, dar foarte puțini bani au ajuns în județul Sibiu. Lipsa infrastructurii nu permite ca industria în județul Sibiu să funcționeze”, a mai spus acesta.

Dorin Cioabă este cunoscut mai degrabă ca cel care a înființat primul tribunal al romilor din România și primul magazin cu souveniruri și produse tradiționale țigănești de la noi din țară.

 

Ultima oră

Comentariul meu