concluziile anchetei în cazul bărbatului mort după ce a căzut pe scări în spital, amânate pentru vineri

Comisia de Etică şi Deontologie Medicală a SCJU Sibiu s-a întrunit azi 2 mai şi a cercetat foile de observaţie medicală şi declaraţiile celor implicaţi în cazul decesului pacientului de 62 de ani. concluziile anchetei în cazul bărbatului mort după ce a căzut pe scări în spital, amânate pentru vineri

Cei din Comisia de Etică şi Deontologie Medicală afirmă că o serie din acuzele iniţiale vehiculate în mass-media (cădere de pe targă sau trântirea pacientului de către infirmier) nu s-au confirmat în urma verificării declaraţiilor depuse.

”Totodată, s-au constatat unele deficienţe de respectare a indicaţiilor stabilite pentru conduita pacientului. În vederea clarificării nerespectării acestora, respectiv a modului de manageriere a pacientului în perioada primei internări, Comisia a solicitat date suplimentare care vor fi analizate vineri, înainte de elaborarea unor concluzii şi de luarea unor măsuri necesare în acest caz”, se arată într-un comunicat al celor de la Comisia de Etică şi Deontologie Medicală din cadrul Spitalului Județean Sibiu.

Din comisie au făcut parte:

Directorul medical: Dl. Dr. Cipăian Călin Remus, Preşedinte

Directorul de Îngrijiri

Şefii de secţii: Medicala I, UPU, Cardiologie I, ATI, Fizioterapie I, Obstetrică-ginecologie

Manager, Conf. Univ. Dr. Adrian Şanta  – statut de invitat.

 

Ultima oră

Comentariul meu