Expoziție de fotografii uriașe cu 74 de cetăți medievale și biserici fortificate din Transilvania. De asta au avut parte cei care au ales să iasă la o plimbare în Piața Mică din Sibiu în acest weekend.

Majoritatea vizitatorilor expozitiei au fost incantati sa afle de bogatiile medievale ale judetelor Brasov, Mures si Sibiu. Chiar si pentru cei care vizitasera numeroase obiective medievale, expozitia a reusit sa surprinda prin includerea unor comori medievale mai rar vizitate de turisti.
”Este foarte interesantă expoziția. Aceste biserici fortificate ale sașilor ar trebui să fie promovate mult mai mult. E un lucru foarte bun pentru Sibiu acum pentru că sunt și în zona aceasta foarte multe. (…) Eu personal am văzut foarte multe din ele și vreau să le văd pe toate”, a spus Muntean Ciprian, turist.

”Este foarte frumoasă. Imagini din toate castelele și bisericile fortificate din Transilvania. E foarte bine pentru străinii care vor să vadă Transilvania. Sunt anumite localități care chiar nu știam de existența lor. O parte le-am văzut, o parte nu. Sper ca pe viitor o să am posibilitatea să le văd. O să verific ce nu am văzut dintre localități și biserici și pe urmă în vara aceasta o să vizitez unele dinte ele”, a spus și Octavian Tărăgariu, turist.

Organizatorii au pus la dipoziția turiștilor peste 15.000 de albume foto, calendare, agende, harti turistice si tricouri care au fost oferite gratuit acestora tocmai în ideea de a îi determina pe oameni să viziteze aceste obiective din Sibiu, Mureș și Brașov.

”Expoziția are scopul de a promova obiectivele medievale din Brașov, Mureș și Sibiu. Proiectul se numește ”Circuit Medieval în Transilvania” și este finanțat de Min. Dezv Regionale. Am tipărit 20.000 de albume, calendare, broșuri și hărți. Încercăm să aducem obiectivele medievale mai în prim plan, să motiviăm lumea ca în timpul liber să viziteze moștenirea medievală a Transilvaniei. Au fost foarte mulți turiști străini impresionați de ceea ce poate oferi Transilvania pe plan Medieval”, a spus și Horia Moașa, unul din organizatori ai evenimentului.

Expoziția de foto de mari dimensiuni realizată cu o finanțare UE în valoare de peste 1 milion de lei va ajunge în weekendurile următoare și în București, Timișoara și Iași.

YouTube video

video: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu