Cel mai potent afacerist local, Ilie Carabulea, a pierdut numai puţin de 50 de milioane de euro, faţă de esitmarea făcută pentru 2009 în topul Forbes. Carabulea a demisionat din toate funcțiile deținute la firmele din Holding înainte de a fi dus în arestul IPJ Sibiu. Chiar și așa averea lui Carabulea sare de 200 de milioane de euro.

Anul trecut, unul dintre punctele sensibile a fost marja de profit, care s-a diminuat ca urmare a creşterii preţurilor la carburanţi.

Carabulea spunea în toamna anului 2011 că gradul de îndatorare a holdingului a scăzut şi că urmează o etapă de consolidare: din cele 29 de firme, câte numără în prezent Holding Atlassib, vor rămâne 24, grupate în funcţie de profilul de activitate (agroturism, alimentar, transporturi etc.). Când vine vorba despre partea financiară a businessurilor sale, Ilie Carabulea admite că jumătate din problemele întâmpinate în ultimii trei ani au fost cauzate de management.

CITEȘTE AICI CUM A PETRECUT CARABULEA PRIMA NOAPTE ÎN ARESTUL IPJ SIBIU

Pe numele lui figurau anul trecut 14 firme ale grupului Atlassib. Investise 2,3 milioane de euro într-o fabrică de procesare a laptelui, la Sibiu, și 1,8 milioane de euro în centrul zootehnic din Seviș.

În 2011, Ilie Carabulea era acționarul principal al Băncii Carpatica, cu o cotă de 36,45%, în capitalul social.

VEZI AICI IMAGINI DE LA ARESTAREA LUI CARABULEA ȘI DUCEREA LUI ÎN ARESTUL IPJ SIBIU!

 

 

Ultima oră

Comentariul meu