18 luni de închisoare. Atât a primit afaceristul sibian Ilie Carabulea pentru că l-a mituit pe fostul șef al Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu, căruia magistratii instantei supreme i-au majorat pedeapsa de la 3 la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Patronul holdingului Atlassib a fost adus în arestul Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu în această seară în jurul orelor 19.00, dar a fost băgat în arestul IPJ departe de ochii presei pe o intrare secundară. Totul a fost în așa fel regizat încât presa să fie indusă în eroare. Cei doi copii ai lui Carabulea au venit cu mașina în fața sediului IPJ, iar în același timp pe intrarea dinspre fostul birou de pașapoarte Ilie Carabulea era băgat în sediul IPJ Sibiu.

 Copiii acestuia au venit și i-au adus pachet la poliție

Ilie Carabulea era pregătit în momentul în care polițiștii au mers să îl ridice pentru a fi dus în arest. Afaceristul avea pregătit un bagaj pe care să îl poată lua la el și a fost băgat într-o celulă cu mai multe persoane reținute.

”Mandatul de executare a pedepsei cu închisoare emis de către instanță a fost pus în aplicare de către polițiștii serviciului de investigații criminale Sibiu. În acest moment persoana condamnată se află în centrul de reținere și arestare preventivă Sibiu. Persoana condamnată a intrat în inspectorat cu mașina serviciului de investigații criminale Sibiu în jurul orelor 19.00. În această după masă atunci când a fost introdus în centrul de reținere și arestare preventivă Sibiu a avut asupra lui un bagaj așa cum are fiecare condamnată, iar în cursul zilei de mâine are dreptul la pachet. (…) Nu se află singur în celulă ci împreună cu alte persoane. Cunoștea faptul că acest mandat urmează să fie pus în aplicare întrucât era pregătit. Nu a avut nicio obiecție. Avea lucrurile de care are nevoie în arest pregătite într-un bagaj de mână”, a spus Luciana Balteș, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Pentru că decizia de joi a instanței supreme este definitivă, Ilie Carabulea urmează să fie transferat mâine într-un penitenciar pentru ispășirea pedepsei, cel mai probabil acesta urmând să fie dus la Aiud.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii