Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat, miercuri, că în municipiu nu s-a identificat, deocamdată, niciun spaţiu care să se preteze pentru picnicuri, în condiţiile în care Legea care reglementează aceste activităţi a intrat în vigoare în 30 martie.

În schimb, la Mediaş, al doilea municipiu din judeţul Sibiu, vor fi amenajate trei astfel de spaţii, pentru 1 Mai, când are loc tradiţionala serbare câmpenească, Maialul. Două spaţii vor fi amenajate la Barajul de la Ighişu Nou şi unul în zona Binder Bubi.

„Primăria municipiului Mediaş, prin operatorul de salubritate S.C Eco-Sal S.A, va amenaja în cele trei locuri de picnic puncte de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje şi va pune la dispoziţia medieşenilor toalete ecologice şi containere pentru colectarea deşeurilori menajere”, au declarat reprezentanţii Primăriei Mediaş.

Pentru amenajarea acestora, Primăria din Mediaş a organizat, în 2 aprilie, o dezbatere publică la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai diferitelor direcţii din cadrul instituţiei, ai Eco-Sal şi ai Asociaţiei pentru Gestionarea Deşeurilor, precum şi cetăţeni şi ONG-uri preocupate de acest subiect.

sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu