Anchete la spitalul din Sibiu: Șanta și Bottesch vor să fie sancționați vinovații

Moartea unui om survenită după câteva zile de la o cădere în cap pe scările spitalului județean din Sibiu în timp ce era însoțit de un infirmier a declanșat o a II-a anchetă în numai două zile. Managerul spitalului județean crede că nu s-a făcut o greșeală când pacientul a fost dus pe picioare și nu cu scaunul cu rotile la analize, iar acesta a căzut.Anchete la spitalul din Sibiu: Șanta și Bottesch vor să fie sancționați vinovații

Familia bărbatului de 62 de ani care a murit ieri la spitalul din Sibiu a mers astăzi să depună plângere împotriva spitalului și la colegiul medicilor și acuză de neglijență în serviciu infirmierul care îl însoțea pă omul decedat, dar și pe doctorița care s-a ocupat de caz.

”Am depus plângere împotriva spitalului și vom merge până la capăt. Cine a fost de vină să plătească pentru moartea tatălui meu. (…) Ni-l dă acasă cu altă boală. Normal că i s-a fisurat pielița de la creier și a fost clară” spun oamenii.

Managerul spitalului județan Sibiu spune că nu crede că s-a greșit când bolnavul a fost dus pe picioare către secția de analize în loc să fie folosit un scaun cu rotile. Acesta spune însă că se va tăia în carne vie în cazul în care se descoperă că personalul medical se face vinovat de moartea bărbatului din satul sibian Scoreiu.

” Situație este o situație neplăcută dar în același timp noi trebuie să aflăm dacă întradevăr acel pacient a fost agresat de noi sau pur și simplu s-a împiedicat. (…) Eu nu vreau să ascund sub preș nimic, dar în același timp nu vreau nici să cadă asupra spitalului vine care nu sunt existente.

(…) Asigur pe toată lumea că nu ne vom da la o  parte de a sancționa ce e de sancționat cum nu ne-am dat la oparte nici de la cazul de dinainte unde este o sancțiune dată și una în cercetare.

(…) Transportarea lui nu m-i se pare o greșeală. M-i se pare greșit faptul că în momentul în care a avut un traumatism a fost dus la urgență. Nu la urgență trebuia dus. Urgența primește oamenii de afară. El trebuia reîntors în secție. Trebuia anunțat medicul său și trebuia cerut consult interclinic. Aici nu cred că s-a procedat bine dar vreau să văd ce s-a cerut și ce s-a făcut”, a spus Adrian Șanta, manager la spitalul județean Sibiu.

Bottesch vrea sancțiuni

Consiliul Județean Sibiu, for care manageriază cel mai mare spital din județ, vrea de asemenea să se ia măsuri exemplare la spital împotriva vinovaților atât în cazul bărbatului decedat ieri cât și în cazul tinerei victimă a unui accident rutier, trimisă acasă în urmă cu două săptămâni, cu splina ruptă

”În ceea ce privește funcționarea serviciului de urgență la spital au fost unele cazuri care nu ar trebui să se mai repte. (…) Deci eu îi dau dreptate managerului dacă vrea să ia măsuri și trebuie luate măsuri pentru că serviciul de primiri urgență trebuie să funcționeze altfel. Și un caz este prea mult, cu atât mai mult dacă se întâmplă la scurt timp mai multe cazuri. Deci nu putem să permintem să se întâmple asemenea lucruri. Trebuie luate măsurile legale. Ce prevede legea în asemenea cazuri.”, a spus președintele Consiliului Județean Sibiu. Concluziile anchetei interne de la spitalul din Sibiu nu vor fi trase mai devreme de săptămâna viitoare și asta pentru că până în 2 mai comisia de etică nu se poate întruni.

 

Ultima oră