video: un bărbat a murit după ce a căzut pe scări în spitalul județean sibiu

Un bărbat de 62 de ani a decedat la spitalul județean din Sibiu după ce ar fi căzut pe scări în timp ce mergea însoțit de un brancardier către o secție pentru analize.video: un bărbat a murit după ce a căzut pe scări în spitalul județean sibiu

Bărbatul din Scoreiu a fost internat în Spital la mijlocul acestei luni, fiind bolnav de cancer. Familia acestuia susține că omul a murit astăzi din cauza unor cheaguri de sânge formate după ce acesta a căzut pe scări în data de 17 aprilie, în timp ce era dus de un infirmier la raze.

”Taicămi-o a fost internat în spital și în data de luni a căzut la un brancardier pe scările de la spital cu capul. Trebuia să îl ducă la raze. Starea lui de sănătate era bună. Era bine. A vorbit cu noi, a mâncat. După aceea marțea l-am sunat și ca să îmi zică că este lovit la cap că l-a împiedicat un brancardier și a căzut cu el pe scări. Brancardierul mi-a spus mie că nu a căzut pe scări cu el. În schimb brancardierul are concediu medical 3 zile luate că e pălit la picior. El a zis că a căzut pe gresie la el acasă. După aceea la 2 zile joia a fost externat acasă. Nicio rază nu i-a făcut să vadă despre ce e vorba. Acasă a fost ok o zi după care a început să spună că îl doare capul. După aceea duminică seara a fost rău de tot. Am chemat salvarea și am stat toată noaptea cu el aici. După aceea a intrat în comă. Am fost chemați de doctori ca să dăm semnătura că îl operează la cap. Am zis nu îl operați până nu vedem cum evoluează, dacă își revine. A II-a zi dimineață și-a revenit. A mâncat puțin. Am mers la el. Am vorbit cu el, ne-a cunoscut. Am vorbit… Astăzi am vorbit cu el și la ora 13 și ceva a decedat. Deocamdată nu ne-au dat nicio explicație. Mergem mai departe. Nu las pe nimeni. Nu se poate așa ceva în spitale să te omoare. Să cobori pe trepte cu un om bolnav”, a povestit Marcel Malanga, fiul bărbatului decedat.

YouTube video

Depun plângere la Colegiul Medicilor

Oamenii spun că vor depune o plângere oficială către conducerea Spitalului și la Colegiu Medicilor și vor să îl dea și în judecată pe Tiroagă Dorin, infirmierul însoțitor al bărbatului care a murit astăzi la spitalul din Sibiu. ”În primul rând mergem și vorbim cu un avocat. După aceea o să depunem o plângere la conducerea Spitalului și la Colegiul Medicilor. Probabil o să dăm în judecată spitalul. Cineva trebuie să răspundă. Știu că nu i s-a făcut tomografia după căzătură după ce s-a lovit la cap. A căzut când mergea să facă raze. Îl ducea pe picioare. Din ce o povestit nevasta mea cu socrul, el ne-a spus că brancardierul s-a împiedicat și l-a tras și pe el jos. Nu știu dacă există martori”, a spus și Tanca Ioan, ginerele bărbatului decedat.

Se face anchetă în spital

Conducerea spitalului va demara o anchetă pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat cu bărbatul care a căzut pe scări săptămâna trecută. Totul depinde de rezultatele autopsiei care urmează să fie efectuată.

”Săptămâna trecută, marți, în secția de Oncologie a avut loc un incident. Un pacient care se deplasa la raze a căzut pe scări. El era însoțit de un infirmier. Ulterior el a fost adus în unitatea de primiri urgențe, dar protocolul spitalului prevede că unitatea de primiri urgențe nu tratează cazurile pacienților internați pe secții. Aceștia sunt responsabilitatea medicului de gardă de pe respectiva secție. Pacientul a primit îngrijiri de la medicul chirurg de gardă. Ulterior a fost externat joi, iar duminică a revenit la urgență cu o afecțiune neurologică. A fost internat, dar evoluția sa nu a fost una favorabilă și pacientul a decedat. Spitalul va efectua cercetarea în acest sens, cu siguranță aparținătorii vor depune plângere. Poziția spitalului va fi comunicată după ce se va efectua cercetarea pentru verificarea cauzelor incidentului”, a explicat și Decebal Todăriță, purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu. Plângerea împotriva spitalului din Sibiu vine la o zi după ce Comisia de Etică și Disciplină a decis suspendarea contractului de muncă pentu un medic care a trimis acasă de două ori în urmă cu două săptămâni, o pacientă victimă a unui accident, cu splina ruptă, iar aceasta a ajuns apoi la Urgență în stare de inconștiență. Și în acest caz familia tinerei de 18 ani a depus o plângere și va acționa în instanță medicii care au fost de gardă și au pus diagnosticul greșit.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu