Medieșenii mizează pe greșelile ploieștenilor în semifinala campionatului național de baschet masculin. Gaz Metan speră să învingă Ploieștiul în ambele meciuri de acasă.

Foto - video - Nova Tv Mediaș

Gaziștii sunt în formulă completă pentru partidele de sâmbătă și duminică de pe teren propriu cu vicecampioana Asesoft. Medieșenii vor să răzbune și cele două înfrângeri din sezonul regulat.

”Întâlnim un adversar greu care a jucat multe finale de campionat național. O echipă valoroasă. Jucăm 3 meciuri pe teren propriu și în totdeauna noi am făcut meciuri bune acasă. Nu avem nicio problemă medicală în acest moment. (…) Eu cred că apărarea poate face diferența și în special mingile pierdute, adică greșelile echipei. Sper să jucăm cât mai atent și să fim cît mai concentrați, să greșim cât mai puține mingi și să ne apărăm mai bine decât am făcut-o în ultimele meciuri”, a spus antrenorul Ovidiu Teleabă.

Jucătorii medieșeni recunosc că le va fi greu să bată de două ori Ploieștiul în două zile consecutive, dar speră ca Asesoft-ul să facă greșeli pe care ei să le exploateze la maxim.

”Cred că toată seria va fi echilibrată. Nu cred că se va decide în două meciuri. Orice este posibil. Și ei pot să câștige la noi acasă și noi putem să câștigăm la ei acasă. VA fi o serie echilibrată. Se va ajunge în meciul 5 probabil. Cred că ar fi ideal să câștigăm două meciuri la noi acasă pentru că după aceea ne trebuie un singur meci din trei să câștigăm. Este destul de greu să învingi de două ori în două zile consecutive, mai ales cu Ploiești. Orice detaliu contează. Poate forma de zi a unui jucători. (…) Cu Rovinariul am avut meciuri mai grele, mai ușoare. (…) Contează și valoarea lotului. Nu cred că există vreo favorită în această semifinală”, spune și baschetbalistul medieșean Titus Nicoară.

În finala camionatului național se va califica echipa care va obține 3 victorii din 5 meciuri, medieșenii urmând să evolueze de 3 ori pe propriu teren.

Ultima oră

Comentariul meu