Doi prieteni, frați, se plimbau duminică pe la orele 20.00 pe Centru, pe Bălcescu. Rezultatul a fost că amândoi au ajuns la Urgențe. Unul avea buza spartă iar al doilea și-a pierdut memoria.

Amândoi au fost luați la bătaie de (se pare) suporteri ai Petrolului Ploiești. Cel puțin asta este concluzia Poliției din Sibiu. Ca să fiu mai exact, băieții erau în trenning (cei drept verde – culoarea echipei noastre de fotbal) și în fața Telefoanelor s-au trezit cu un pumn în gură iar apoi cu încă o ploaie de pumni.

Totul pe strada Nicolae Bălcescu, pe pietonala principală a Sibiului, la orele 20.00 cu câteva zeci de oameni în jur.

Absolut nimeni nu a intervenit. Absolut nici un gardian public sau polițist în zona.

Nu sunt eu cel care, acum, și-a propus a descoperii vinovații. Nu sunt abilitat și cred ca avem organe abilitate în acest sens.

Mi se pare scandalos ca nimeni nu a intervenit în vreun fel. Nu trebuiau să sară la la bătaie cu huliganii ploieșteni (încă o pată neagră ce mă convinge multe legate de acel club de fotbal), dar un apel la 112, un telefon la Urgențe, o fotografie sau un film, o notare a mașinii în care s-au urcat sau măcar un pic de vâlvă ca lumea din jur să reaccționeze și astfel să îi oblige a se retrage. Absolut nimeni nu a făcut nimic.
Se pare că de multe ori spiritul civic al nostru se lasă pradă fricii sau delăsării. Nu este normal ca un om să stea întins (fie el că era beat) pe mijlocul trotuarului, pe Milea si lumea să treacă efectiv peste el, neinteresându-se dacă mai respiră sau nu – da, s-a întâmplat și așa ceva.

Chiar așa de sălbatici și nepăsători am devenit. Nu cred că acesta este sibianul, nu cred că aceștia suntem noi.

Nu este normal ca siguranța noastră a sibienilor să fie alterată de către niște venetici barbari. Unde era POLIȚIA? Unde erau GARDIENII PUBLICI (nu că ar fi avut forța sau autoritatea de a interveni dar măcar de a anunța pe cineva)?

Tinerii și-au făcut a doua zi ”propria investigație” pentru a aduna informațiile necesare declansării anchetei. Din păcate autoritățile se mișcă mai greu ca un melc de cele mai multe ori și din păcate acest caz intră în această mișcare de melc.

Sunt trist pentru ce s-a întâmplat, sunt trist pentru nepăsarea sibienilor ce se aflau în jur, sunt trist pentru lipsa securității cetățeanului ce trebuia asigurată de către cei din Poliția locală.

Ultima oră

Comentariul meu