O locuință în care stăteau mai mulți oameni ai străzii a luat foc în Sibiu. Incendiul a cuprins toată casa care era plină cu haine adunate de boschetari dealungul timpului.

Casa care se situează peste stradă de liceul Textil din oraș a fost cuprinsă de flăcări și fum vineri după amiază. Pompierii au sosit la fața locului și au spart ușile și geamurile pentru a anihila incendiul. Vecinii spun că acolo locuiesc boschetari de câțiva ani.

”Locuiesc în casa asta da nu am știut nimic. Nu stă nimeni în casă. Cred că boschetari. Eu într-o zi am văzut pe cineva care a sărit peste poartă. Ori un om care sare peste poartă nu poate fi decât așa ceva. Casa e părăsită de mult. De doi ani cel puțin. Bănuiesc că numai un boschetar poate fi”, spune Pârvu Elena, vecină de pe strada Dealului.

Faptul că locuința era plină cu haine a îngreunat misiunea pompierilor care au fost nevoiți să pătrundă cu măști de gaze pe față și să spargă toate geamurile pentru a nu se asfixia înăuntru. Totul a pornit de la o țigară uitată aprinsă.[nggallery id=855]

”La ora 18.35 am fost anunțați că arde o casă părăsită. Ne-am deplasat la fața locului cu două autospeciale și am constat că ard haine adunate de boschetari care au pătruns înăuntru. Au fumat și au luat foc hainele din interior. A fost o intervenție destul de dificilă pentru că era mult fum”, a spus și Mărgărit Ioan – șef echipa interventie ISU Sibiu.

Pompierii au intervenit în forță pentru că lângă casa incendiată se afla și un imobil de apartamente, iar acoperișul casei era unul foarte vechi care ar fi putut arde cu ușurință.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Casa ii apartinea familiei domnului Goga Gheorghe, decedat, fost jurist foarte cunoscut in Sibiu pe vremuri. Ironic ca a ars chiar de ziua numelui lui!