Centrul Caleidoscop este primul centru pentru copii cu autism înfiinţat în Sibiu. Municipalitatea a înfiinţat acest centru, devenind ulterior partener al Fundaţiei „Un Copil,O Speranţă”, împreună oferind un program specializat de terapie recuperare pentru copii cu autism şi familiile acestora.

Municipalitatea a sprijinit în permanenţă modernizarea acestui centru care funcţionează într-o clădire aflată în proprietatea Primăriei Sibiu. În 2011 municipalitatea, împreună cu Fundaţia UCOS au obţinut în cadrul PIDU finanţarea pentru proiectul „Modernizare Centru Recuperare şi Reabilitare Copii cu Handicap, Aleea Streiu nr.8”, valoarea totală a acestuia fiind de 2.166.433,16 lei. Procedura de achiziţie pentru contractarea lucrărilor propriu-zise este în desfăşurare. Proiectul presupune reabilitarea structurii de rezistenţă a clădirii existente, reabilitarea zonei principale de acces, crearea de facilităţi pentru persoanele cu handicap, amenajarea unei scări de acces şi a unui lift poziţionate pe exteriorul clădirii şi înlocuirea ferestrelor. Pentru o mai bună funcţionalitate a clădirii sunt prevăzute lucrări de recompartimentare, reabilitarea şi reamenajarea grupurilor sanitare, reabilitarea podelelor, lucrări de hidroizolaţie şi izolaţie termică exterioară, montarea unui sistem video de securitate şi zugrăveli.
O parte din fondurile obţinute pentru acest proiect vor fi folosite şi pentru lucrări la instalaţii: montarea unei centrale termice proprii, înlocuirea obiectelor sanitare, înlocuirea instalaţiei electrice, înlocuirea sistemului de iluminat şi montarea unei instalaţii de aer condiţionat.

„Am inclus acest proiect în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană realizând importanţa acestui centru pentru copiii care suferă de autism şi familiile acestora. Sperăm ca prin acest proiect copiii care frecventează acest centru să se bucure de condiţii şi servicii mai bune” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Centrul de Terapie şi Recuperare pentru Copii cu Autism îşi desfăşoară activitatea în baza unui partenariat public –privat încheiat de Serviciul Public de Asistenţă Socială Sibiu din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu cu Fundaţia „Un Copil,O Speranţă”.

În prezent un număr de 25 de copii cu autism, 60 de copii aflaţi în situaţii de risc social şi 28 de copii cu hanidcap neuro-psiho-motor beneficiază de serviciile personalului specializat din acest centru care le oferă îngrijire, stimulare, educaţie, socializare şi recuperare. Centrul este deservit de un psiholog, un logoped, un kinetoterapeut, un asistent social şi pedagogi de recuperare. Plata personalului din acest centru a fost asigurată din bugetul local.

 

Centru Caleidoscop este susţinut  financiar de la bugetul local şi de stat.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu