Procurori ai Parchetului de pe lângã Tribunalul Sibiu au dispus la data de 20 aprilie 2012 trimiterea în judecatã în stare de arest preventiv a inculpatilor BRAIŢ SEBASTIAN GHEORGHE, DOMOKOS KAROLY sub aspectul infractiunii de distrugere calificatã si a inculpatului COZMI ALIN TEODOR sub aspectul complicitãtii la infractiunea de distrugere calificatã.Incendiatorii de la Liquid trimiși în judecată. Vezi cum au dat foc la club!

Din probatoriul administrat în cauzã, a rezultat faptul cã în noaptea de 2/3 decembrie 2011 acestia au distrus prin incendiere un club si un restaurant, ambele situate în municipiul Sibiu, cauzând un prejudiciu de 3.500.000 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Sibiu.

Scenariu ca în filme

În noaptea de 02/03.12.2011, inculpaţii Braiţ Sebastian Gheorghe, Domokoş Karoly şi Cozmi Alin-Teodor s-au deplasat cu autoturismul condus de către acesta din urmă, marca BMW seria 5, cu nr. de înmatriculare…. din mun. Arad în mun. Sibiu, cu intenţia de a incendia clubul „Liquid” aparţinând S.C. J. S.R.L. Sibiu, situat într-un imobil monument istoric. Aveau asupra lor cagule, lanterne, spray paralizant, mănuşi, benzină într-un recipient din material plastic şi o brichetă în vederea iniţierii flăcărilor.

Au ajuns în mun. Sibiu în jurul orelor 02.30 – 03.00, staţionând pe străzile din jurul clubului până în jurul orelor 03.40, pentru a fi siguri că nu mai sunt în local sau în apropierea acestuia persoane care să îi poată depista.

Înainte de a ajunge la clubul respectiv s-au deplasat în cartierul Terezian unde inculpaţii Braiţ Sebastian Gheorghe şi Cozmi Alin-Teodor au luat plăcuţele de înmatriculare de pe un autoturism asemănător, marca BMW 525, culoare neagră, parcat pe str. Aceiaşi 2 inculpaţi au montat acele numere pe autoturismul lor, pentru a nu fi recunoscuţi şi identificaţi în cazul în care erau surprinşi de eventualele camere de supraveghere.[nggallery id=781]

La ora 03.45, conform înţelegerii dintre ei, inculpatul Braiţ Sebastian Gheorghe, având pe cap o cagulă din material de culoare închisă şi o lanternă fixată cu o bandă elastică, precum şi în buzunarele hainelor o brichetă, un tub conţinând spray paralizant şi într-una dintre mâini recipientul cu benzină, a sărit  gardul despărţitor al curţii imobilului, pătrunzând în aceasta. Inculpatul Domokoş Karoly, având şi el pe cap o cagulă din material de culoare închisă, s-a deplasat în apropierea respectivei porţi de acces pentru a-l alarma pe inculpatul Braiţ Sebastian Gheorghe, în cazul în care s-ar fi ivit vreun pericol. La rândul lui, inculpatul Cozmi Alin-Teodor a rămas în autoturism,  orientat cu faţa înspre altă strada, la aproximativ 150 de metri de intrarea în clubul „Liquid”, pregătit să plece în cel mai scurt termen îndată ce ceilalţi doi inculpaţi s-ar fi întors. Acesta din urmă nu purta cagulă cu acea ocazie, dar avea pe cap o şapcă şi gluga hainei pe care o purta, de asemenea pentru a nu fi recunoscut în cazul în care i-ar fi văzut cineva.[nggallery id=780]

Deoarece inculpatul Braiţ Sebastian Gheorghe nu a reuşit singur să deschisă uşa de acces în club, s-a întors la poartă de unde l-a chemat pe inculpatul Domokoş Karoly să îl ajute. Acesta a sărit la rândul lui poarta şi a forţat uşa de acces în interiorul clubului, reluându-şi apoi rolul de pază lângă poartă, în interiorul curţii.

Inculpatul Braiţ Sebastian Gheorghe a intrat în interiorul localului unde a deversat conţinutul recipientului cu benzină, pe care a ignifugat-o apoi cu bricheta. În cursul acestei operaţiuni i s-au aprins ambele mâneci ale hainei pe care o purta şi mănuşile. Şi-a dat jos cagula, haina, lanterna cu bandă elastică şi mănuşile cu scai pe care le avea în mâini, abandonându-le pe toate în curtea clubului. De asemenea, acesta a lăsat în acel loc şi bricheta, sprayul paralizant şi recipientul de plastic.

A escaladat apoi poarta de acces în curtea clubului şi împreună cu inculpatul Domokoş Karoly, care a escaladat la rândul lui poarta dinspre interior înspre exterior, s-a deplasat în fugă către autoturismul în care îi aştepta inculpatul Cozmi Alin-Teodor.

Au plecat apoi, toţi trei, în grabă, către mun. Arad folosind Centura Ocolitoare a Sibiului – D.N. 1.

La ieşirea de pe Centura de Ocolire cu regim de autostradă a municipiului Sibiu au oprit autoturismul, au înlocuit numerele de Sibiu de pe acesta cu cele de Arad şi şi-au continuat deplasarea, ajungând în localitatea lor de domiciliu înainte de ora 08.00 a zilei de 03.12.2011.

Tot în acea zi, la ora 08.02, inculpatul Braiţ Sebastian Gheorghe s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Clinic Judeţean din Arad, unde a fost înregistrat cu diagnosticul: „Arsuri de gradul I şi II ( benzină ), la nivelul antebraţelor şi a şoldului drept”.

În momentul comiterii faptei inculpaţii Braiţ Sebastian Gheorghe şi Domokoş Karoly au avut asupra lor fiecare câte un telefon mobil. Pentru a putea comunica mai uşor între ei aceştia au iniţiat o convorbire care a durat, 268 de secunde, şi a fost înregistrată ca loc de desfăşurare în aria de acoperire a releului de comunicaţii ce deserveşte şi str.unde se afla clubul , exact la ora la care s-a comis fapta, ora 03.45.44.

Telefonul respectiv pe care inculpatul Domokoş Karoly l-a folosit doar în noaptea comiterii faptei şi doar pentru acea singură convorbire de 268 de secunde despre care s-a făcut vorbire mai sus.

 

Ultima oră

Comentariul meu