La solicitarea Direcţiei pentru Protecţia Copilului, magistraţii Tribunalului Vaslui au emis, vineri după-amiază, o ordonanţă preşedinţială de retragere din familie a copilului în vârstă de doi ani care a ajuns la spital în comă alcoolică şi cu hipotermie.

Hotărârea a fost luată de instanţă în urma dovezilor prezentate de specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia (DGASPC) Vaslui care au demonstrat că băieţelul este neglijat, fiindu-i pusă inclusiv viaţa în pericol.

„În urma anchetei şi a evaluărilor făcute la domiciliul părinţilor, s-a constatat de către specialiştii noştri că părinţii minorului nu prezintă garanţii morale pentru a-şi creşte şi îngriji în continuare copilul. În acest caz este vorba de neglijare severă, fiind periclitată atât viaţa cât şi sănătatea băieţelului”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.


Externat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, băieţelul de doi ani a fost preluat, vineri, de DGASPC Vaslui şi dat, în regim de urgenţă, în plasament la un asistent maternal profesionist.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Vaslui, familia baieţelului mai are alţi patru copii incluşi în sistemul de Protecţie a copilului, doi în judeţul Constanţa şi doi în Vaslui, ultimii având vârste de opt, respectiv 16 ani.

De asemenea, un alt fiu al celor doi părinţi din localitatea Cioatele, suburbie a oraşului Negreşti, a ieşit de curând din sistemul de Protecţie a copilului, având în vedere că a împlinit 20 de ani.

Un copil în vârstă de doi ani, din localitatea vasluiană Cioatele, a fost transportat la spital, duminică seară, în comă alcoolică şi cu hipotermie, fără ca echipajul medical să poată afla în ce condiţii băieţelul a ajuns în acea stare, având în vedere că părinţii copilului se aflau într-o stare avansată de ebrietate, la fel ca şi persoana care a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe.

Poliţiştii vasluieni au declanşat, luni, o anchetă în acest caz.

Miercuri, Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui a început procedurile de scoatere din familie a băieţelului de doi ani.

În cursul zilei de miercuri, băieţelul de doi ani a fost externat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, la fel ca şi mama acestuia, care a fost internată la Secţia de Psihiatrie a aceluiaşi spital. Acest lucru s-a întâmplat după ce femeia a făcut scandal şi a agresat mai multe cadre medicale, duminică seară, atunci când a ajuns cu ambulanţa la spital pentru a-şi însoţi copilul aflat în comă alcoolică şi cu hipotermie.



Citeşte şi:
Copil de doi ani în stare gravă, cu hipotermie şi în comă alcoolică



Citeşte şi:
Poliţiştii fac cercetări în cazul copilului de doi ani ajuns în comă alcoolică la spital

Ultima oră

Comentariul meu