Magistraţii au admis, joi, recursurile făcute de procurorii bucureşteni împotriva deciziilor Tribunalului Bucureşti prin care cei doi poliţişti au fost lăsaţi în libertate.

Poliţiştii Papuzu şi Militaru, acuzaţi de reţinerea ilegală a unui suspect, arestaţi preventiv

Decizia este definitivă. Cei doi poliţişti, ambii de la Poliţia Târgu Cărbuneşti, urmează să fie încarceraţi la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP).

În 6 aprilie, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au cerut Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a poliţistului Cosmin Militaru, iar în 9 aprilie, a agentului Eugen Papuzu, ambele propuneri fiind respinse de această instanţă.


Deciziile au fost contestate de procurori la Curtea de Apel Bucureşti.

Eugen Papuzu a fost reţinut de anchetatori la 9 aprilie. Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl acuză pe Papuzu de lipsire de libertate, reţinere nelegală şi cercetare abuzivă, omor calificat şi deosebit de grav.

Potrivit Ministerului Public, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2008, agentul de poliţie Bogdan Eugen Papuzu, cu ocazia unei cercetări la faţa locului efectuate în urma unei sesizări privind un presupus furt dintr-un local, l-a ridicat pe D.N. şi l-a dus la postul de poliţie. Acolo, sub pretextul identificării lui, D.N. a fost deţinut ilegal aproximativ patru ore, timp în care nu au fost întocmite actele necesare reţinerii.

Probele administrate au mai relevat faptul că victima fusese identificată, prin legitimare, chiar la momentul la care agentul de poliţie, însoţit de un alt coleg, a ajuns la faţa locului.

În timpul deţinerii nelegale, victima D.N. a fost lovită, ridicată de la sol după cădere (de cinci, şase ori) şi lovită din nou, context în care, la un moment dat, s-a lovit cu capul de un ghiveci de flori şi, ulterior, de podeaua de ciment din postul de poliţie.

În dimineaţa zilei următoare, victima a fost dusă de către agenţii de poliţie la locuinţa surorii sale, unde, în jurul prânzului, a decedat.

Cauza a fost înregistrată, iniţial, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, având ca obiect infracţiunea de omor, ulterior fiind preluată, prin rezoluţia procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în conformitate cu dispoziţiile art. 209 indice 1, alineatul 4, din Codul de procedură penală.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică