La 1 aprilie a început etapa de înscriere la grădiniţele din Sibiu, pentru anul şcolar 2012-2013, etapă ce se va finaliza la sfârşitul acestei luni.

Şi în acest an cele 20 de grădiniţe cu program prelungit şi cele trei cu program normal sunt pregătite să primească copiii care vor intra pentru prima dată în colectivitate, dar şi pe cei care avansează în grupele superioare. Municipalitatea a prevăzut pentru acest an investiţii importante la toate unităţile preşcolare din Sibiu, alocând de la bugetul local suma de 1,2 milioane lei. Cele mai importante lucrări vor fi executate la Grădiniţa nr. 42 şi la Grădiniţa nr. 43 pentru reamenajarea blocului alimentar, reabilitarea subsolului şi înlocuirea tâmplăriei existente.

Pentru anul şcolar 2012-2013, părinţii vor avea la dispoziţie 4.576 de locuri. Astfel, 1.534 de locuri sunt destinate copiilor cu vârsta de 3 ani, 1.408 locuri copiilor cu vârsta de 4 ani, 1.424 de locuri copiilor de 5 ani. Doar 210 locuri sunt rezervate, în acest an, pentru copiii de 6 ani care se încadrează în excepţiile legii care reglementează condiţiile privind accesul în clasa pregătitoare.

Mai multe locuri pentru copiii de 3 ani

Conform datelor puse la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar Judeţeanm, copiii care vor intra pentru prima dată în colectivitate, vor avea la dispoziţie, în acest an şcolar, mai multe locuri decât în anii trecuţi. De asemenea, o altă modificare faţă de anul şcolar precedent este aceea că numărul copiilor dintr-o grupă nu va putea depăşi 25, faţă de 30-35 în anii precedenţi.

 

Ultima oră

Comentariul meu