Șoferii care au tranzitat astăzi județul Sibiu pe Dn1, Dn 14 sau Dn7 au avut parte de radare în mai multe zone. Cei care au călcat prea tare pe accelerație s-au ales cu amenzi usturătoare și puncte de penalizare. Acțiunile vin ca urmare a accidentelor mortale petrecute în ultima vreme.

Radarele poliției sibiene au fost montatate în zonele în care s-au petrecut cele mai  multe accidente în 2011 și în această primăvară. Polițiștii nu au trebuit să aștepte prea mult ca șoferii să le pice în plasă. Printre ei a fost și o șoferiță.

”Nu am mai primit niciodată amendă și nu am mai fost oprită de poliție. Mergeam în coloană, iar coloana mergea repede. Îmi dă de gândit să merg mai încet și din cauza banilor pe care trebuie să îi dau pe amendă și din cauză că e mai bine așa. Am luat amendă 140 de lei și 3 puncte de penalizare”, a spus șoferița Adriana Baci, din Bistrița Năsăud.

Majoritatea șoferilor au căutat să se scuze cu explicații care mai de care mai serioase sau haioase. Niciunul însă nu a scăpat de amendă și punte de penalizare.

”Am văzut că era limită 70 și după aceea a fost 50 de km la oră. Trebuie să ajungem la Cluj pentru că colegul meu este operat și are un tub de drenă care trebuie să îl scoată neapărat. 70 de km la oră pe o stradă dreaptă cu dublu sens, nu cred că se justifică pentru a fi amendat”, a spus alt șofer din județul Vâlcea.

Nemulțumiți și nemulțumiri

Unii conducători auto au cerut însă socoteală chiar în stradă polițiștilor. Un șofer din Giurgiu a cerut chiar și socoteală de ce e pus radarul într-o zonă capcană. Omul va contesta amenda în instanță.

”Faptul că sunt semnele puse consecutiv și nu știi pe care să îl respecți. Am redus conștient viteza. I-am spus domnului polițist că am redus viteza pentru că este și un panou cu avertizare. Am luat amendă 280 de lei. O să fac contestație. Asta înseamnă un fel de pândă. Ce fac ei acolo e pândă. Probabil este o pândă de amenzi” a spus și un șofer din Giurgiu.

Acțiune toată săptămâna

Polițiștii sibieni au declarat război vitezomanilor și spun că acțiunea care vine ca urmare a producerii de foarte multe accidente mortale pe drumurile naționale din județ, va continuna toată săptămâna. În mai puțin de o oră peste 10 șoferi au fost sancționați numai într-un loc.

”În săptămâna 16 -22 aprilie în județul Sibiu se desfășoară acțiuni pe linia combaterii vitezei. Astăzi am acționat pe sectorul de drum Sibiu – limita județ Alba pe DN1, fiind sancționați până la această oră un număr de 11 conducători auto”, a spus Gheorghe Ștefan – agent șef Biroul Drumuri Naționale Sibiu. De la începutul anului şi până în prezent, în judetul Sibiu, ca urmare a vitezei excesive au avut loc 16 accidente rutiere grave în urma cărora 8 oameni au murit, iar alți 16 au fost grav răniți.

YouTube video

VIDEO Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu