O bandă de urgenţă a fost creată, marţi seară, pe DN 7 C – Transfăgărăşan, blocat de aproape zece ore între Cârţişoara şi Bâlea Cascadă din cauza căderilor masive de pietre de pe versanţi, pentru a putea fi folosită în cazurile extreme, măsura fiind temporară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Balteş, reprezentanţii Serviciului Drumuri Naţionale Sibiu au creat dintr-un mic spaţiu de parcare un drum de urgenţă pentru a fi folosit în cazuri extreme, însă măsura este una temporară, lucrările urmând să continue şi miercuri, pentru înlăturarea totală a celor două pietre mari, de peste 560 de metri cubi, de pe carosabil.

„DN 7 C – Transfăgărăşan este în continuare blocat între Cârţişoara şi Bâlea Cascadă, însă pentru cazurile extreme în care cineva trebuie să treacă urgent spre sau dinspre Bâlea Cascadă a fost creată o bandă de urgenţă dintr-un spaţiu de parcare, care ocoleşte, practic, zona afectată. De altfel, reprezentanţii de la Drumuri Naţionale ne-au solicitat şi un panou care să anunţe din timp că drumul este blocat”, a declarat Luciana Balteş.

transfăgărășanul rămâne blocat. s-a făcut o bandă de urgență pentru ocolirePotrivit sursei citate, au avut loc discuţii cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu pentru eventuale detonări ale stâncilor căzute, însă nu a fost luată o decizie în acest sens până în prezent.

Circulaţia rutieră pe DN 7 C – Transfăgărăşan în judeţul Sibiu este blocată, marţi, din cauza căderilor masive de pietre de pe versanţi determinate de ploile din ultimele zile. sursa: Mediafax.

Ultima oră

Comentariul meu