La un pas de moarte și ignorată de medici. Așa a fost viața unei tinere de de 18 ani în ultimele zile, după ce a fost rănită într-un accident de motociletă avut loc în 11 aprilie în Sibiu și după care medicii au trimis-o acasă de două ori chiar dacă aceasta se simțea rău.

Claudia Florea a fost la un pas de moarte și numai printr-o minune a scăpat cu viață. Fata s-a simțit rău după ce a fost aruncată de pe o motocicletă într-un accident petrecut miercuri. Grav este că tânăra s-a întors la spital iar medicii de la urgență au trimis-o acasă spunându-i să ia Nurofen.

”Când am văzut în ce stare arată am adus-o înapoi la urgență, după care medicii au spus că au consultat-o odată și că totul este ok și să meargă acasă. Soția a insistat să o mai consulte odată. Soția a insistat să o mai consulte odată și să i se facă radiograme. Ne-a dat drumul acasă la 22.00 spunându-ne ca să cumpărăm de la farmacie Nurofen și un unguent pentru lovituri.Crezând doctorii a II-a oară m-am dus acasă cu fetița, iar aceasta a dormit dându-i Nurofen” spune Florea Sebastian, tatăl tinerei.

Părinții au găsit-o pe fată mai mult moartă decât vie a II-a zi dimineața. Fetei i se rupsese splina și avea hemoragie internă, fiind băgată de urgență în operație

”Dimineața a leșinat fata. Am chemat SMURD-ul și medicii de acolo din primele investigații au constatat că e grav și au dus-o la Urgență pentru că era spartă splina și jumătate din cantitatea de sânge era în stomac. Au operat-o medicii de la Chirurgie. Acum e stabilizată pentru că am adus-o de două ori la spital. Putea să moară. Mi-au spus că dacă mai întârziam jumătate de oră putea să moară fata”, a mai spus tatăl fetei.

Depun plângere

Părinții sunt deciși să depună o plângere împotriva medicului care i-a trimis acasă cu fetița, deși aceasta se simțea extrem de rău. ”Vreau să depun o plângere împotriva medicului care a trimis-o acasă și care a investigat-o pentru că dânsa trebuie să răspundă. Trebuia să știe ce trebuie să facă în timpul serviciului dumneaei pentru că fiecare trebuie să răspundă pentru ceea ce face. Pur și simplu am fost tratați cu indiferență când am venit aici a II-a oară cu fetița. (..) Putea să moară. Dacă o lăsam să doarmă liniștită”, a mai spus Florea Sebastian.[nggallery id=851]

Operată de urgență

Tânăra a fost operată de urgență, iar acum medicii spun că este în afara oricărui pericol, confirmând faptul că aceasta a ajuns la urgență cu splina ruptă. ”În seara zilei de miercuri s-a prezentat la urgență o pacientă în vârstă de 18 ani, în urma unui accident rutier. A primit îngrijiri și a plecat cu recomandări. Apoi în dimineața zilei de joi s-a prezentat din nou la urgență și s-a constatat o ruptură de splină. A fost operată, iar în momentul de față starea ei este bună și se află în salon la secția de chirurgie 1”, a explicat Decebal Todăriță – purtător de cuvânt Spital Județean Sibiu.

Dau în judecată medicul ce i-a trimis acasă

Chiar dacă fata lor a scăpat cu viață, părinții acesteia spun că vor acționa și pe cale civilă în instanță pe doctorița care s-a ocupat de fiica lor. Oamenii spun că o vor da în judecată. ”Da da da. M-i se pare ceva normal pentru că așa cum s-a întâmplat la fata mea se poate întâmpla la oricine. Asta este iresponsabilitate cred eu. De aceea este medic la Urgență! Să își cunoască îndatoririle”, a mai spus tatăl fetei.

Cum se va face ancheta

Medicul care a preluat cazul fetei din accident a refuzat să comenteze în vreun fel acuzațiile aduse. Cei de la Spitalul Județean Sibiu spun că așteaptă depunerea unei eventuale plângeri pentru a demara sau nu o anchetă în acest caz. ”În situația în care un pacient sau un aparținător al acestuia este nemulțumit de serviciile medicale din cadrul spitalului clinic județean de urgrență Sibiu poate depune o reclamație la direcțiune. Direcțiunea repartizează această reclamație la biroul juridic, iar biroul juridic se va ocupa de administrarea probelor privind îndeplinirea sau neîndeplinirea sarcinilor de servici a persoanelor responsabile, urmând ca ulterior să se întrunească o comisie de disciplină care va stabili daca este cazul pentru măsuri de sancționare sau nu”, a declarat Decebal Todăriță – purtător de cuvânt Spital Județean Sibiu. Plângerea către conducerea spitalului va fi depusă însă de familie imediat după sărbătorile de Paști.

YouTube video

video: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu