Terasele reprezintă şi în acest an o atracţie atât pentru sibieni cât şi pentru turiştii care ne vizitează oraşul, fiind o prezenţă apreciată în centrul istoric al Sibiului. Până în acest moment au fost amplasate 28 de terase, cele mai multe pe strada Nicolae Bălcescu (12), dar şi în Piaţa Mică (8) sau Piaţa Mare (6).

Revin terasele în centrul istoric. Primăria dă amenzi la cele care nu sunt în regulă

Începând cu luna martie, când a fost amplasată prima terasă şi până în prezent, inspectorii Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat au aplicat 21 de amenzi în valoare de 17.000 lei celor care au depăşit suprafaţa închiriată sau care nu au achitat la timp contravaloarea taxei de ocupare a domeniului public. Până în prezent din eliberarea avizelor necesare amplasării teraselor sezoniere s-a încasat suma de 54.999 lei.

Taxa percepută de serviciul specializat al primăriei pentru închirierea domeniului public pentru amplasarea de terase sezoniere este de 3 lei/mp/zi. Anul trecut, din taxa pentru ocuparea domeniului public cu terase sezoniere, s-a încasat la bugetul local suma de 619.700 de lei.

Serviciul abilitat reaminteşte proprietarilor faptul că terasele trebuie să respecte încadrarea în perimetrul faţadei şi să fie delimitate prin aranjamente florale verzi pe care trebuie să le întreţină. De asemenea, mobilierul trebuie să fie din lemn sau fier forjat, în concordanţă cu restul elementelor terasei, şi trebuie să respecte arhitectura şi culorile mediului ambiant.

Primarul Klaus Iohannis a ținut să precizeze că terasele care nu sunt conforme cu regulamentul stabilit de Consiliul Local, vor fi amendate de primărie și a dat exemplu celor apărute pe Bălcescu.

Încasări bune şi din abonamente şi tichete de parcare

Abonamentele şi tichetele de parcare continuă să aducă venituri importante la bugetul local. Astfel, în primele trei luni ale acestui an, SPADPP a încasat 181.515 lei din vânzarea de tichete şi abonamente de parcare. La aceste sume se adaugă încasările din taxele pentru parcare în Piaţa Mică (96.346 lei) şi Cazarma 90 (83.089 lei).

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică