Medieșenii au făcut probabil cel mai frumos meci din această primăvară. Gazul a condus cu 1-0 și a ratat un penalty la 0-0 prin Bawab în returul semifinalei cu Dinamo. Echipa lui Bonetti s-a calificat în finală grație golului înscris în deplasare, după ce în tur scorul a fost 1-0, la București. Mediașul joacă luni în deplasare la U Cluj.

Mediașul a început în forță meciul, jucătorii lui Pustai presând poarta lui Bălgrădean încă din primul minut. Gazul putea deschide scorul în minutul 6, dat Bawab a irosit prostește un penalty scos de Ciprian Petre.

Golul a picat un minut mai târziu, atunci când Markovic a reluat imparabil cu capul în poarta câinilor roșii. Dinamoviștii au dat replica imediat prin Marius Niculae și Scarlatache, dar poarta lui Pleșca a rămas impenetrabilă.

Bawab a vrut să își răscumpere greseala de la penalty, dar șutul său în corss a fost scos în ultima clipă de pe linia porții de un fundaș dinamovist, în minutul 28.

Tot Gazul a început mai bine și repriza a II-a, dar Bălgrădean a scos incredibil trei șuturi la rând. Stoica a adus egalarea cu un șut din careul mic în minutul 56 și totodată liniștea pentru Bonetti aflat la primul său meci oficial pe banca dinamoviștilor în acest sezon.

Pustai i-a băgat pe Roman și Nicandro pentru a întări atacul. Ciprian Petre a tras puțin peste poartă de la 19 metri în minutul 71. ISA BA a marcat din foarfecă cu 12 minute înainte de final și a readus speranțele în sufletele celor 6.000 de spectatori prezenți la meci.

Până la final medieșenii nu au mai avut puterea să întoarcă soarta calificării. Dinamo merge astfel în finala unde va da piept cu Rapid, iar Mediașul se întoarce la problemele din campionat, acolo unde lucrurile nu stau tocmai bine pentru trupa lui Cristi Pustai.

Ultima oră

Comentariul meu