Duminică, 15 aprilie 2012 este ultima zi în care trupele româneşti de rock se pot înscrie pentru faza naţională a concursului W:O:A Metal Battle. Până în 20 aprilie vor fi anunţate trupele care se vor lupta în semifinalele regionale pentru un loc în finala naţională ce se va desfăşura în 17 mai 2012, în Oldies Pub din Sibiu.

Formaţiile care vor să se înscrie în preselecţie trebuie să trimită până la data de 15 aprilie 2012 o biografie a trupei, 2 fotografii promo şi adresa web (myspace sau pagină personală) unde se pot asculta cel putin trei compoziții proprii. În urma preselecţiei un juriu internaţional va desemna trupele care vor participa la finala naţională ce se va desfăşura la Sibiu.

Formaţia din România declarată câştigătoare va avea şansa de a urca pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfăşoară anual la Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume!

Trupele participane la finala de la Wacken vor primi din partea partenerilor concursului, premii precum Artist Price Endorsement Deals. Începând cu ediţia din acest an câştigătoarea finalei internaţionale va obţine ca premiu un contract cu casa de discuri Nuclear Blast – cea mai mare casă de discuri heavy-metal independentă din lume.

În prezent, W:O:A Metal Battle se desfăşoară în 30 de ţări diferite. Din 2004, de când se desfăşoară anual, W:O:A Metal Battle a devenit un mare concurs internaţional de talente pentru tinere trupe ale genului.

Finala internaţională va avea loc în perioada 02.–04.08.2012, în cadrul marelui festival Wacken Open Air 2012, pe scena W.E.T. Stage.

 

Ultima oră

Comentariul meu