Medieşenii speră să elimine gruparea din Ştefan cel Mare la capătul meciului din semifinalele Cupei României. Dinamoviştii au învins în tur cu 1-0. Gaziştii văd meciul cu Dinamo ca pe unul capital. Antrenorul Cristi Pustai ştie că Dinamo e favorită, dar speră ca Gazul să iasă calificată în finală la capătul celor două partide. Meciul are loc joi de la 21.30 la Mediaș.

„Eu cred în şansa noastră. Venim după un parcurs bun în acest retur chiar dacă şi rezultatul de la Mureş şi de la Dinamo ne-a fost nefavorabil ca joc, eu zic că meeitam mai mult. Am încredere că atât timp cât jocul ne dă speranţe vor veni şi rezultatele. E drept că e foarte greu. Dinamo a avut şi unele schimbări la nivel tehnic. Este Dinamo echipă care îşi propune în fiecare an să câştige şi campionatul şi cupa. Se pare că de campionat s-au îndepărtat puţin, iar pentru partida de la Mediaş probabil că pornesc cu prima şansă. Noi ori de câte ori am fost consideraţi cu şansa a II-a am făcut partide bune şi acum mă gândesc şi la parcursul european şi calificări”, a spus Pustai.

Antrenorul vrea ca Mediaşul să ajungă cu Dinamo în prelungiri şi apoi la 11 metri, iar Gazul să elimine gruparea câinilor roşii la fel cum a făcut-o în vara trecută cu Mainz în Europa League.

„Vom fi obligaţi să înscriem în timp regulamentar şi să nu primim gol. Eventual să meargă jocul în prelungiri şi pe urmă vom vedea. Dacă ajungem la 11 metri avem un erou în Pleşca. Să sperăm că poate repeta performanţa din Europa League. S-ar putea să se întâmple să să ajungem la fel ca şi cu Mainz-ul. Aş vrea să fie aceeiaşi atmosferă în oraş pentru că întradevăr ne aflăm în faţa unui pas enorm. Se încheie un ciclu frumos. Ar fi foarte frumos după calificarea în cupele europene cu Gaz Metan după ce ai ajuns la un gol de grupele Europa League, ar fi extraordinar să păşim şi să ajungem în finala Cupei României”, a mai declarat tehnicianul lui Gaz Metan Mediaş.

Pleşca: Sper să avem şi noroc

Text: Fotbaliştii medieşeni speră să aibă şi noroc cu Dinamo, iar portarul Pleşca se roagă la Dumnezeu pentru o calificare în Săptămâna Mare. „E o şansă foarte mare pentru noi. Poate nici nu o să ne mai întâlnim cu ea. Să jucăm finala Cupei României este un vis pentru oricare jucător. Suntem conştienţi că avem un meci foarte greu. Dinamo pleacă cu prima şansă. Sperăm să avem şi doza aceea de noroc care să ne califice şi care ne-a lipsit în ultimele meciuri. Să dea Domnul să ajungem la 11 metri şi apoi ma vedem noi ce va fi”, a spus acesta. Medieşenii au şase jucători incerţi înaintea acestei partide. Avram, Buchta, Markovic, Bawab vor afla numai înaintea meciului dacă vor fi în lot, iar Bud şi Liţu sunt accidentaţi.

 

Ultima oră

Comentariul meu