Organizat odată la doi ani, Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu anunţă amatorii de fotografie că s-a lansat concursul pentru ediţia din 2012. Tema impusă din acest an este “Baroc”, pe lângă aceasta existând şi o temă liberă.

Tema “Baroc” se referă la fotografii care abordează subiectul în sensul larg al termenului, de la conceptul clasic oferit de istoria artelor plastice la cel contemporan, experimental şi nu numai. Niciun gen fotografic nu este exclus din aceasta temă, esenţial fiind conţinutul în spiritul baroc.

Această ediţie a Salolului de derulează pentru prima dată sub patronajul a şase organisme internaţionale şi a celui naţional reprezentat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România.

Federaţia Internaţională de Artă Fotografică (FIAP) a apreciat ultima ediţie a Salonului de la Sibiu ca fiind de 5 (cinci) stele iar, Image Sans Frontiere şi Federaţia Luxemburgheză de Artă Fotografică continuă să supervizeze salonul. Începând cu anul acesta United Photographers International (UPI) şi The Royal Photographic Society s-au alăturat federaţiilor care vor acorda medalii concurenţilor admişi în Salonul de la Sibiu.

Salonul de Artă Fotografică de la Sibiu (SIAF) este primul şi unicul salon de gen din România care se organizează sub auspiciile Photographic Society of America – cea mai mare federaţie de fotografie din lume.

“Procesul de evaluare realizat de marile federaţii internaţionale este unul de durată, ceea ce face ca demararea organizării unei noi ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică să se facă cu mai mult de un an înainte. Patronajele sub care se va derula ediţia din acest an plasează salonul de la Sibiu alături de cele mai valoroase din lume. Aceasta este demonstrată şi prin girul dat de The Royal Photographic Society, organizaţie al cărui patron este Majestatea Sa Regina Angliei”, declară Liliana Popescu, managerul Salonului Internaţional de Artă Fotografică.

Ediţia din acest an este organizată de Fotoclubul Orizont şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga”, Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu