O ambulanță SMURD de tip C a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu a fost implicată într-un accident avut loc noaptea trecută. Un microbuz a tamponat-o frontal.

Echipajul SMURD era în misiune și se îndrepta spre un caz medical. Drumul i-a fost stopat însă de un microbuz înmatriculat în Germania, care nu i-a acordat prioritate la ieșirea de pe o stradă secundară. Șoferul spune că nu l-a văzut.

”Am fost lovit de mașina de pompieri, de SMURD. Eu am ieșit din Grâului și ei s-au băgat în mine. Nu știu dacă mergeau cu luminile aprinse. Ei au mers regulamentar. Nu i-am văzut. Nu am pățit nimic….”, a povestit șoferul microbuzului.

Din fericire echipajul medical din ambulanță nu a pățit nimic. Totuși mașina SMURD a fost avariată destul de tare, aceasta urmând să fie băgată în service pentru reparații.

”În timp ce se deplasa la o intrvenție medicală ambulanța SMURD a fost implicată într-un accident de circulație cu o autoutilitară Mercedes. Avea semnalele acustice și optice în funcțiune. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Mergea la un caz medical, care a fost preluat până la urmă de o ambulanță de la Spitalul Județean. Mai avem o singură ambulanță SMURD pe orașul Sibiu și vă dați seama că este afectată activitatea medicală de urgență. Mașina este asigurată”, a explicat Salomiu Valentin – șeful centrului operațional Sibiu.[nggallery id=850]

Permis suspendat 60 de zile

Pentru că nu a acordat prioritate unei ambulanțe în misiune, șoferul microbuzului care s-a făcut vinovat de producerea accidentului va rămâne acum fără permis timp de două luni.

”Din primele cercetări se pare că conducătorul microbuzului înmatriculat în Germania nu a acordat prioritate echipajului Smurd care era la intervenție circulând din direcția Centru către Aeroport. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale fără victime. La șoferul vinovat i se reține permisul de conducere pe o perioadă de 60 de zile cu amendă de 210 lei de achitat în două zile lucrătoare”, a declarat Costea Vasile, agent principal ISJ Sibiu.

Paramedicii din cadrul SMURD Sibiu vor trebui acum să facă față solicitărilor doar cu o singură ambulanță până la repunerea în funcțiune a celei avariată.

YouTube video

VIDEO BOGDAN TĂTĂROIU

Ultima oră

Comentariul meu