Poliţiştii sibieni au rezolvat cazul spargerii de la biroul de parlamentar al fostului ministru al Eoconomiei, Ion Ariton. Un tânăr de 23 de ani care locuieşte chiar în imobilul unde este sediul biroului senatorial din Sibiu este cel care a dat spargerea.

Spargerea a avut loc în noaptea de 23 spre 24 aprilie. Atunci Daniel Ioan Vanea a intrat în sediul biroului senatorial din Sibiu şi a plecat de acolo cu un laptop şi un LCD. Poliţiştii l-au prins ieri pe hoţ şi spun că prejudiciul creat lui Ion Ariton a fost recuperat în totalitate şi a fost înapoiat acestuia. Tânărul a fost prezentat de poliţişti în faţa procurorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru furt calificat.

„V. Daniel a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu, urmând a fi prezentat în cursul acestei zile  Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 lit.  g şi i, cu aplicarea art. 37 alin. 1 lit. a  din Codul penal. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu